Zorana Mihajlović Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Pripadam onim političarkama koji se zalažu da se problemi rešavaju razgovorom i kompromisom, izjavila je danas ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović i dodala da Srbija i Hrvatska, bez obzira na probleme koji su postojali u prošlosti, treba da traže zajednička rešenja i da gledaju u budućnost.

Nije u redu da naš predsednik ne može da poseti Jasenovac. Kad neko nešto neće da dozvoli, nađe se hiljadu razloga, od protokola do nečeg drugog. Ali, odnosi Srbije i Hrvatske najmanje su odnosi političara, to je pitanje ljudi koji žive na ovim prostorima, izjavila je Mihajlović novinarima prilikom obilaska radova na izgradnji gasovoda Niš – Dimitrovgrad.

Gasna interkonekcija o kojoj je trebalo da razgovaram s hrvatskim ministrom jeste pitanje budućnosti, navela je Mihajlović, koja ukazuje da su obe zemlje kroz ratove devedesetih prošli sa bolom, ali ne mogu da ostanu „zarobljene u grobovima dok se ceo svet menja“.

Upitana za izjave koje je povodom odnosa sa Hrvatskom davao ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, Mihajlović je rekla da ne podržava takve izjave, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Ne znam u ime koga i kako gospodin Vulin govori, ali sam sigurna da ne govori ispred Aleksandra Vučića. I ja sam deo Vlade, pripadam istoj stranci na čijem je čelu predsednik Srbije i sigurna sam da način na koji se izrazio nije ono što misli predsednik Srbije, a na kraju, verujem da će predsednik sam o tome govoriti, rekla je Mihajlović.

Verujem da su regionalno povezivanje i zajednička briga za pitanja kao što je energetska bezbednost način da se prošlost stavi sa strane, i da idemo napred, a za to je potrebna i hrabrost, zaključila je ona, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO Ana Brnabić o odluci Hrvatske da zabrani Vučiću da poseti Jasenovac

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar