Dragana Sotirovski
Foto: N1

Gužve u autobusima gradskog prevoza koje se stvaraju od kako je u Nišu ranije uveden letnji red vožnje, te ima manje polazaka, kako ističe gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, ne treba da brinu one koji su primili vakcinu protiv kovida, a kojih je u ovom trenutku oko 50 odsto u gradu. Naglašava da ne vidi problem zbog gužvi u prevozu, zato što ih, kako obrazlaže, ima i u kafićima i tržnim centrima.

POGLEDAJTE JOŠ:

Letnji red vožnje u Nišu ove godine uveden je početkom maja umesto sredinom juna kao što je bio slučaj godininama pre epidemije kovida, a kako se nije sačekalo da učenici odu na raspust stvorile su se gužve u autobusima, kojih na niškim ulicama u letnjem režimu vožnje ima manje, pišu „Južne vesti“.

Nišlije su zato od nadležnih tražili da autobusi idu češće, a na pitanje novinara da li će kao mera kojiom bi se smanjile gužve u autobusima u letnjem redu vožnje biti dodato još vozila, gradonačelnica Dragana Sotirovski kaže da su gužve uobičajene za veliki grad kakav je Niš i da očekuje da će one biti smanjene kada đaci odu na raspust.

„Mi smo prešli 50 odsto vakcinisanih u Nišu. Onaj ko se vakcinisao ne treba da brine za gužve, gužve su uobičajene za ovako veliki grad. Mi imamo ogromne finansijske obaveze upravo zbog kovida prema prevoznicima. Vrlo brzo će i školarci van klupa, tako da neće biti tolikih gužvi“, kaže Sotirovski.

Ona je istakla da se ljudi vraćaju normalnim aktivnostima, a u prilog tome, kako je potvrdila, ukinuta je i vanredna situacija u Nišu, koja je zbog epidemije koronavirusa proglašena 19. novembra prošle godine.

„Ne treba zaboraviti da u radnim organizacijama i u ustanovama kulture od nedavno imate do 1.000 ljudi. Ako imate gužve u kafićima, kafanama, tržnim centrima, ne vidim šta je problem da imamo gužve u autobusu. Vandredna situacija je zaključena pre neki dan, nismo u tom režimu. Nema razloga da se ne vraćamo na redovne aktivnosti“, pojašnjava Sotirovski.

O tome da li se poštuju epidemiološke mere, dodaje, već godinu dana u pojačanom režimu vode računa Komunalna milicija, sanitarna inspekcija i inspekcija rada. Jedna od mera zabranjuje ugostiteljima da puštaju muziku posle 18 sati i da rade posle 22 sata, a sinoć je, kako ukazuje Sotirovski, ta mera u Nišu prekršena.

„Mi smo juče imali pisanje prekršajnih naloga zato što su pojedine kafane radile posle 22, čak i imale muziku posle 22“, ukazuje ona.

Podsetimo, Nišlije su od kako je uveden letnji red gradskog prevoza ukazivale na gužve u autobusima i upozoravale da bi zbog toga mogla da se pogorša situacija sa koronom, a prema svedočenju nekih od njih, gužve ostaju i na stajalištima i u autobuse uspeju da se uguraju samo najuporniji.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare