Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Sastanak Radne grupe za međustranački dijalog u Skupštini Srbije počeo je danas nešto posle 14 časova, a danas će se, prema saznanjima Tanjuga, razgovarati o opštim izbornim uslovima.

Dok članovi Radne grupe čekaju na predloge RTS-a i RTV-a o većoj zastupljenosti opozicije na njihovim programima, čini se da se dijalog bez stranaca ubrzava, jer se već drugi put sastaju ove nedelje.

Danas se razgovara o pravilima izborog postupka, biračkom spisku, broju potpisa, načinu kandidovanja, ulozi RIK-a, ali i pitanju cenzusa.

Opozicija koja učestvuje u tom dijalogu kaže da još nije dobila poziv za sastanak na kojem bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić podneo izveštaj o KiM, ali se očekuje da se to desi u ponedeljak, 21.juna, dan pre nego Vučić taj izveštaj podnese poslanicima.

Na sastanku Radne grupe danas učestvuju predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, funkcionerka SNS i predsednica Odbora za ustavna pitanja Jelena Žarić Kovačević, kao i predstavnici opozicije lider Dveri Boško Obradović, predsednik POKS-a Žika Gojković, zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj, predsednik Dosta je bilo Saša Radulović i drugi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar