Foto: N1

Član Glavnog odbora SNS Aleksandar Marković izjavio je danas da je smešno kada kritike o partijskom zapošljavanju i stranačkoj kontroli javnog sektora dolaze od onih koji su "patentirali stranačko zapošljavanje i partokratiju".

„Ostaci Đilasovog žutog preduzeća, a neki ih zovu i Demokratskom strankom, bi trebalo da se dogovore sami sa sobom, da li su za ili protiv zabrane zapošljavanja“, rekao je Marković, a saopštio SNS.

On je naveo da je DS sa istom argumentacijom kritikovala kada je doneta mera zabrane zapošljavanja u cilju konsolidacije javnih finansija kao i sada kada ističe ta zabrana.

Povezane vesti:

„Sreća je u tome što oni nisu u prilici da vode javne finansije jer bi bankrot Srbije bio neminovan u tom slučaju. Setimo se samo zatvorenih fabrika i preko pola miliona otpuštenih ljudi, setimo se samo kako je Đilasov DS sve ‘stručno’ razorio i opustošio, dok su od sebe napravili milionere“, naveo je Marković.

Prema njegovim rečima, upravo je u vreme DS bila na snazi najžešća partokratija u Srbiji, navodeći da tada „ni čistačica u preduzeću nije mogla da se zaposli bez članske karte Đilasove Demokratske stranke“.

„Još smešnije je kada oni govore o izborima i izbornim rezultatima, a od istih su pobegli krijući se iza besmislenog bojkota. Tragikomično je da o izborima govore oni koji podršku naroda nemaju, čega su i sami svesni, pa pozivaju na nasilno preuzimanje vlasti“, dodao je Marković.

Demokratska stranka (DS) je pozdravila najavljeno ukidanje zabrane zapošljavanja u javnom sektoru, ali smatra da će SNS verovatno uspeti da kontroliše sve tokove u javnom sektoru, zbog cega sumnja u svrsishodnost izmena Zakona o budžetskom sistemu.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram