Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Reditelj Goran Marković izjavio je da neće izaći na izbore u nedelju zato što "još uvek ima trunku samopoštovanja".

„Ne želim da učestvujem u jednoj, a to je i svakom detetu jasno, nameštaljci, u sveopštoj prevari“, rekao je Marković, za nedeljnik Vreme.

Kako je naveo, „moje pravo je da kažem: znam o čemu se radi, hvala, bez mene“.

„I to je“, dodao je, „moj razlog zašto neću izaći na izbore, a da li smatram da bojkot kao pokret ima smisla i da li će nešto učiniti, stvarno nemam stav o tome“.

„Ne verujem da će bilo šta suštinski da se promeni, pogotovo što vidimo  kako u poslednje vreme ova svemoćna vlast, koja je na prevaru, ucene i sve moguće prljave radnje došlo do statusa svemoći, pokušava da u poslednjem trenutku  napravi privid neke opozicije, neke demokratije i kako se trudi da, ako ne pomaže, onda ne dira opozicione stranke koje izlaze na izbore“, rekao je Marković.

Prema njegovim rečima, svako od nas se „oseća kao siroče“ i jedino što možemo da uradimo jeste da „uzmemo stvari u svoje ruke“  i da počnemo da odlučujemo sami.

„Tako da, na primer, samo odbijanje izlaska na izbore jeste odluka koja neće imati praktične konsekvence, ali će imati dugoročlne posledice za promenu svesti ljudi“, rekao je Marković.

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare