Nebojša Krstić i Savo Manojlović Foto: N1, Zoran Lončarević/Nova.rs
Nebojša Krstić i Savo Manojlović Foto: N1, Zoran Lončarević/Nova.rs

Perjanica vlasti i marketinški stručnjak Nebojša Krstić pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da uhapsi aktivistu pokreta "Kreni promeni" Sava Manojlovića.

Nakon što je portal Nova.rs objavio da Skupština neće razmatrati narodnu inicijativu o zabranu iskopavanja litijuma do okončanja izbora, Manojlović je reagovao poručujući da neće biti izbora, ukoliko vlast ne bude želela da zabrani Rio Tinto.

Pročitajte još...

„Ako vlast ne bude želela da rešava pitanje Rio Tinta pre izbora, ja bih se na njihovom mestu pitao da li će izbora uopšte biti. Ako institucije ne žele da rešavaju probleme i krše pravo građana, onda je pobuna naše pravo, ali i obaveza. Na ulici ćemo braniti Ustav Republike Srbije, ali nećemo dozvoliti da vlast i političari taj Ustav gaze“, rekao je Manojlović.

Na njegovu poruku javio se Krstić, apelujući na šefa srpske države da uhapsi Manojlovića.

Podsetimo, krajem novembra i početkom decembra širom Srbije održavali su se protesti i blokade zbog usvajanja Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi. Nakon odluke vlasti da povuče prvi, a prihvati izmene drugog zakona, Savo Manojlović je poručio da je ispunjen cilj protesta i da će kroz narodnu inicijativu i prikupljanje potpisa zahtevati zabranu iskopavanja litijuma u Srbiji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare