Siniša Mali Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas, odgovarajući na pitanje Nova.rs, da razgovori države i frilensera protiču u "dobrom duhu" i da se nada da će do konkretnog dogovora doći do kraja nedelje.

Pročitajte još...

Na pitanje našeg portala da li je nakon sastanka sa frilenserima blizu dogovora koji bi podrazumevao ukidanje retroaktivne naplate poreza, Mali je odgovorio da još uvek ne može da govori o detaljima, napominjući da je država ispunila ono što je ranije obećala radnicima koji novac zarađuju putem interneta.

„Nisam sklon da govorim o tome o čemu smo razgovarali, upravo zbog toga što su pregovori i dalje u toku. Mislim da je to odgovorno s moje strane da, dok se ne završe razgovori, ne izlazim sa svojim stavom. Način na koji vodimo razgovore je u dobrom duhu i ono što smo dogovorili na prethodnom sastanku, to smo i ispunili. Narednih par dana biće niz sastanaka i dogovor je da do kraja nedelje ponovo sednemo za sto i probamo da dođemo do rešenja. Nadam se da ću tad moći da izađem sa više informacija“, rekao je on za naš portal.

Ministar finansija Siniša Mali i ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri potpisali su danas Međudržavni sporazum o podsticanju investicija, koji je preduslov za otpočinjanje aktivnosti američke Međunarodne razvojne korporacije (DFC).

Entoni Godfri, Siniša Mali Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Tokom konferencije, ministar Siniša Mali je istakao da je Srbija među retkim zemljama koje nisu doživele talas otpuštanja, uprkos epidemiji koronavirusa. Na pitanje Nova.rs koliko je tačno radnika izgubilo posao u prethodnoj godini i da li postoje procene za naredni period nismo dobili konkretan odgovor.  Umesto tog usledila je već poznata rečenica  –  „Srbija najbolja u Evropi“.

„Poslednji podatak iz trećeg kvartala prošle godine govori da je zvanična stopa nezaposlenih u Srbiji iznosi devet odsto. Hajde da sačekamo i da vidimo kako ćemo proći u poslednjem kvartalu i za celu godinu. Tad ćemo uraditi malo detaljniju analizu“, rekao je on, dodajući da je Srbija doživela najmanji ekonomski pad u Evropi.

Pročitajte još...

„I vi ste svesni toga da u Srbiji niste doživeli scenario otpuštanja kao u SAD, Španiji, Francuskoj i Velikoj Britaniji, gde se zatvaraju fabrike. To niste videli kod nas, jer smo mi izbegli taj scenario sa merama ekonomske podrške našoj privredi. Imali smo najmanji pad u Evropi i najbolji smo u tom smislu. Održali smo stabilnost naših javnih finansija. Najavažnija je trenutno masovna vakcinacija, to je ključn stvar za ekonomski razvoj naše zemlje“, rekao je Mali za Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare