Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predstavnici frilensera sastali su se sa premijerkom Anom Brnabić, ministrom finansija Sinišom Malim i predstavnicima Poreske uprave da bi rešili probleme plaćanja poreza i doprinosa. Frilenseri očekuju da se na početku pregovora postigne dogovor o tome da se prekinu svi postupci koje Poreska uprava vodi za naplatu njihovih dugovanja, najavio je predsednik Udruženja radnika na internetu Miran Pogačar pre ulaska u Vladu Srbije.

Piše: Milena Ilić- Marković

Ukoliko se ne postigne taj dogovor, kako je naveo, nema daljih razgovora.

„Očekujemo da se na pregovorima donese odluka da se usvaja obustava svih postupaka koje vodi Poreska uprava i da se sva doneta rešenja ukinu.Takođe da se obustave svi postupci po kojima je počeka naplata, odnosno da se ljudima koji su ušli u reprogram vrati novac. To bi trebalo da bude uredba koju bi potpisao ministar finansija. To mora odmah da se potpiše i ukoliko se to ne uradi, mi istog trneutka izlazimo sa pregovora. To je prvi uslov da bi počeli da razgovaramo o biločemu“ rekao je Pogačar novinarima pred Vladom Srbije.

Pogačar je dodao da ukoliko pregovori ne budu uspešni, frilenseri će „ponovo izaći na ulice i tamo jačati svoje pozicije sve dok ne izdejstvuju nove pregovore“.

Dok su njihovi predstavnici na pregovorima, ispred zgrade Vlade se okupilo oko 30 frilensera.
***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare