Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac ocenio je da je "krajnje vreme da se stvori savez onih koji hoće da Srbiju čine normalnom, uređenom državom".

„Potreban nam je široki savez građana, udruženja, inicijativa, stranaka. Posao pred nama zahteva mnogo više aktivista i operativaca. Mudraca i savetnika imamo dovoljno“, ocenio je Lutovac u autorskom tekstu za nedeljnik Vreme.

Prema njegovim rečima, „ovaj put ne sme da se desi da se promene svedu samo na promenu onih koji će doći na vlast: promena države i društva mora biti sistemska“.

„Prvi korak je pobeda na slobodnim izborim, zatim lustracija, a onda temeljna reforma države i društva“, ukazao je Lutovac i naglasio: „Srbija je naša prilika, a ne gotova činjenica, od nas zavisi kakva će biti“.

O uspostavi društvenog konsenzusa, on je rekao da je, kako bi se došlo do njega, potrebno odlaganje svih sporova i sukoba za vreme posle normalizacije društvenih prilika.

„Da bismo uveli red, to mora da da nam bude prioritet, cilj iznad svih pojedinačnih i posebnih cilje. Kada se normalizuje društvo, demokratski ćemo se pozabaviti našim razlikama“, naveo je Lutovac.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar