Zoran Lutovac i Boris Tadić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/Arhiva

"Demokratska stranka nikoga ne ucenjuje, niti bi dozvolila da je bilo ko ucenjuje. Mi smo u reformi stranke krenuli od toga da otklonimo loše prakse iz prošlosti i da se potpuno posvetimo javnom interesu. Tako se i ponašamo", rekao je za Nova.rs predsednik DS Zoran Lutovac, reagujući na izjavu bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića “ne pobeđuje pregovaračkom platformom, ni brojem pregovarača” ali ni jedinstvom ukoliko se do njega došlo ucenama i uslovljavanjem.

„Pokazujemo na sopstvenom primeru kako se odgovornim i solidarnim odnosom prema građanima i partnerima u opoziciji gradi poverenje koje je neophodno za stvaranje udružene energije neophodne za suštinske promene. Današnju DS odlikuje posvećenost javnom interesu, pouzdanost u saradnji sa političkim partnerima, doslednost u borbi za stvaranje slobodnog društva, uređene države i boljeg života građana“, rekao je Lutovac.

Pročitajte još...

Pored Lutovca, na Tadićevu izjavu je reagovao i predsednik pokreta Dveri Boško Obradović, koji je pozvao bivšeg prvog čoveka države da se povuče iz politike.

Podsetimo, bivši predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, istakao je ranije da se na izborima “ne pobeđuje pregovaračkom platformom, ni brojem pregovarača” ali ni jedinstvom ukoliko se do njega došlo ucenama i uslovljavanjem. Tadić je rekao da je za pobedu potrebna politička ideja i iskustvo.

„Kad sam rekao da na izborima ne pobeđuju platforme i broj pregovarača, nisam mislio na nekoga konkretno, već na sve one koji mesecima postavljaju kao dominantnu tu temu i time više pospešuju borbu unutar opozicije, nego opozicionu borbu protiv ovog režima“, rekao je za Nova.rs bivši predsednik i lider Socijaldemokratske partije Boris Tadić, dodajući da opozicija „tone kao Titanik“, a da se pojedini unutar nje bore za „mesto kapetana broda koji tone“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar