Foto: Ivan Dinić/NovaS; Goran Srdanov/Nova.rs

"Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića se sama isključila iz procesa ujedinjenja, jer je davala neka svoja tumačenja kako to treba da izgleda. Mi imamo dogovor da stvaramo veliku Demokratsku stranku, koja ne podrazumeva nove partije ili novi savez", rekao je za Nova.rs lider demokrata Zoran Lutovac.

On je na taj način odgovorio šta se događa sa procesom ujedinjenja u veliku Demokratsku stranku i da li tu i dalje ima mesta za SDS Borisa Tadića.

Lutovac objašnjava da je, za razliku od Zelenovićeve stranke Zajedno za Srbiju, Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića na svoj način interpretirala ujedinjenje u Demokratsku stranku, te da je sama odustala od ujedinjena.

“Oni su davali neka tumačanje oko kojih se nismo dogovorili. Mi imamo dogovor da stvaramo veliku Demokratsku stranku, koja ne podrazumeva stvaranje nove partije ili novi savez. A o tome oni pričaju. To je za nas neprihvatljivo”, naveo je Lutovac, napominjući da veliku Demokratsku stranku ne stvaraju lideri i pojedinci, niti da je reč o preraspodeli funkcija.

“Ideja je da Demokratska stranka promenom načina shvatanja politike i delovanjem, pridobije poverenje građana koje je izgubila. Ovo ujedinjenje je proces koji je otvoren za ljude, građane, članove drugih političkih organizacija i partija, koji žele da se posvete politici koja je okrenuta građanima. Nije ovde poenta u razgovoru nekolicine lidera na koji način će se preraspoređivati moć unutar DS-a”, kazao je Lutovac.

Podsetimo, ranije tokom dana Zoran Lutovac i Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca i predsednik Zajedno za Srbiju su za naš portal potvrdili da je proces ujedinjenja u veliku Demokratsku stranku praktično gotov, te da se čeka da epidemiološke mere zaštite od koronavirusa popuste kako bi mogli da finalizuju proces udruživanja.

“Zoran Lutovac i ja smo precizirali korake koji treba da se obave oko našeg ujedinjenja u Demokratsku stranku. Mi smo sve obavili i i sad nas samo epidemiološka situacija sprečava da se ta stvar završi i formalizuje konačno. Mi verujemo da je Demokratska stranka sa novim ljudima i novim odgovorima ono što je potrebno i da je upravo to snaga koja okuplja milion i dvesta hiljada ljudi”, rekao je Zelenović za Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare