Foto: BETAPHOTO/EMIL VAŠ/EV

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac rekao je da nikakvih podela u toj stranci nema već da se na osnovu prostora koji u medijima dobijaju pojedinci nezadovoljni odlukama centralnih organa stranke stvara takav utisak.

„Ne postoje podele u Demokratskoj stranci, već utisci da postoje podele. Postoji podrška “Vučićevih medija“, kao i podrška van stranke, a upravo to stvara takav utisak“, istakao je Lutovac za vojvođanski javni servis RTV.

Kako je naveo, isti ljudi, koji čine apsolutnu manjinu, traže različite povode kako bi „preuzeli dizgine upravljanja Demokratskom strankom“.

„Traže se teme, kad smo mi za bojkot oni su za izlazak na izbore, da smo mi za izlazak oni bi bili za bojkot. Tu nema politike, principa i programa. Posredi su pokušaji da se stranka preuzme i obore legitimne odluke donete ogromnom većinom na organima stranke“, naveo je predsednik DS.

On je kazao da će na skupštini biti izabrana nova Statutarna komisija koja, prema rečima Lutovca, „neće padati pod politički uticaj već će prosuđivati na osnovu statuta“.

„Postojeća Statutarna komisija se bavi politikom, a ne utvrđivanjem pravnih činjenica. Jasno je da postoje političke instrukcije“, rekao je Lutovac.

Kaže da je DS kao stranka donela odluku o bojkotu sa svega četiri glasa protiv.

„I u organima širom Srbije i sa članstvom i među građanima ta odluka ima još veću podršku i ona treba da se poštuje. DS bi izgubila i ono malo kredibiliteta kad bi kršila odluke koje je donela“, napomenuo je Lutovac.

Navodi da će sednica Glavnog odbora koju je zakazao biti kad je i predviđeno, 14. marta.