Lutovac: Lečić igra glavnu ulogu u Vučićevoj predstavi

Politika 03. sep. 202008:56
Podeli:
Zoran Lutovac Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je da nikakvi izbori u DS-u nisu raspisani za 26. septembar, kako je najavila frakcija u sukobu sa rukovodstvom, i "nikakvo rukovodstvo na tim 'izborima' neće biti izabrano".

Branislav Lečić, koji je ubedljivo izgubio na unutarstranačkim izborima 2018. godine, pristao je da igra glavnu ulogu u amaterskoj predstavi lutkarskog pozorišta Aleksandra Vučića“, naveo je Lutovac u autorskom tekstu za novi broj nedeljnika NIN.

On je za Lečića, koji je isključen iz stranke, naveo da mu nije prvi put da učestvuje u „ovakvim predstavama“.

„Sve političke organizacije u kojima je igrao takve uloge neslavno su završile: ili su u potpunosti iščezle ili su postale sateliti vladajućeg režima. To se sa DS-m neće desiti“, napisao je Lutovac.

Prema njegovim rečima, kada je 2018. pobedio na izborima za predsednika stranke svima je pružio ruku kako bi sprovodili reforme, ali je „jedan deo ‘večitih funkcionera'“ odgovorio „rukom savijenom u laktu i sa bespriznom kampanjom koja je nanosila štetu stranci“.

„Sasvim je jasno da njih ne interesuje javno dobro niti stranka, njih interesuje odgovor samo na jedno pitanje: gde sam tu ja? Odgovor je vrlo jednostavan: tamo gde su nakorisniji za građane i za DS – van funkcionerskih mesta i upravljačkih položaja“, napisao je Lutovac.

Lečić: Srbiji je potrebna DS

Kandidat frakcije Demokratske stranke za predsednika stranke Branislav Lečić izdvojio je kao tri tačke bez kojih „nema ni života ni budućnosti“ – članstvo Srbije u Evropskoj uniji, stvaranje pravne države i jednake šanse za sve.

„Ovaj režim je uspeo da u potpunosti zaustavi proces evropskih integracija Srbije, ove godine neće biti otvoreno nijedno pregovaračko poglavlje, a u onima koja su otvorena nema nikakvog napretka, a pre svega to važi za vladavinu prava i demokratske slobode“, naveo je Lečić u autorskom tekstu za novi broj nedeljnika NIN.

Prema njegovim rečima, time su oni ugrozili naš vrhunski nacionalni interes – članstvo u porodici evropskih demokratskih zemalja

„To je nedopustivo, a nedopustivo je i da opozicione stranke ne reaguju na zaustavljanje evropskog puta Srbije, da mnoge moje kolege i saborci ćutke posmatraju kako režim oduzima budućnost našim građanima“, napisao je Lečić, koji je ove sedmice isključen iz stranke.

On je naveo da „moramo imati sistem koji ceni znanje, društvo koje je solidarno i pomaže najugroženije, vazduh koji ne truje, vlast koja ne guši, političare koji ne vladaju otudjeni od svega što je bitno, već političare koji služe svojim građanima“.

„Ja sam uveren da ovaj posao može da uradi samo DS. Ona je za tu misiju stvorena, potreba za njom nikad nije bila veća. Spreman sam da tu i takvu DS gradimo“, istakao je Lečić, prema čijim rečima je takva DS potrebna Srbiji, njenim građanima i onome što Srbija treba da postane.

Komentari

Vaš komentar