Zoran Lutovac Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Samo najšire okupljanje opozicije i građana može dovesti do slobodnih i poštenih izbora i do suštinskih promena u društvu, izjavio je predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac tokom predstavljanja kandidata i kandidatkinja za predsednika i potpredsednike u Nišu.

Prema njegovom stavu, „usitnjavanje i razbijanje sinhronizovanog delovanja opozicije i građana koristi Vučiću i njegovoj autokratskoj vladavini“.

Izbori u DS raspisani su za 4. jul, kada će demokrate birati predsednika, pet potpredsednika, 40 članova stalnog sastava Glavnog odbora, predsednika Političkog saveta i članove Nadzornog odbora.

Kandidati su se već predstavili demokratama u Novom Sadu i Nišu. U planu su događaji u Kragujevcu (23. juna), Čačku (28. juna) i Beogradu (30. juna).

Kako se navodi u saopšptenju DS, Lutovac je jedini kandidat za predsednika stranke, dok se za potpredsednike kandiduju Dragana Rakić, Sreto Malinović, Tatjana Manojlović, Branimir Jovančićević, Miodrag Gavrilović, Nenad Mitrović i Slobodan Jaredić.

U saopštenju se najavljuje da „demokrate nastavljaju sa reformom i jačanjem stranke, kako bi se, u saradnji sa drugim opozicionim strankama i pokretima i građanima, izborile za slobodan i dostojanstven život u Srbiji“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar