Foto:Lokalni Front Valjevo/Adam Radosavljevic

"Danas je 9. mart. Odavno nije 1991. godina, ali kao da jeste. Pre tačno godinu dana, Lokalni front Valjevo je sa našeg fronta, glavne kapije „Krušika“, poslao svemoćnom predsedniku najveće stranke jedinu moguću poruku – nisi dobrodošao", naveo je Dejan Đerić Đenka iz Lokalnog fronta Valjevo.

„Nije se usudio da prođe pored nas. Sproveden je kroz sporednu kapiju. Na masovnom skupu, radnicima ‘Krušika’ je obećao kule i gradove. Za to vreme, ‘najsmešniji virus’ je već harao Srbijom. Iako je to znao, ćutao je o činjenici da je svako okupljanje iskra koja će raspaliti novo žarište“, izjavio je Đerić, a saopštio je Lokalni front Valjevo.

On je rekao da se u godini koja je od tada protekla razbolelo više od osam i po hiljada Valjevaca, a umrlo, kažu, njih 180.

„Od posledica zagađenja ‘vazduha’ koji svi vidimo, još na stotine. Čak i oni koji pred tim brojevima okreću glavu, bolno su svesni tragične istine. Slične bolne istine svesni su i radnici ‘Krušika’. Ne vrede prazne predsednikove priče. Zaposlenih je sve manje, nema novih poslova na vidiku, nema ove godine ni novih obećanja. Šargarepa je pojedena, ostao je samo štap“, naveo je Đerić.

Ivan Mandić iz Lokalnog fronta je rekao da je mnogo pre korone Srbija bila zaražena korupcijom i kriminalom.

„Odavno gledamo kako poslušni igrači u navijačkim dresovima rasturaju proteste, tuku okupljene građane i prave bakljade po krovovima. Smetaju im neke izložbe, neki novinari, neki glumci, ili prosto neki neposlušni građani. A onda je, gle čuda, nakon ‘Krušika’ i ‘Jovanjice’ i predsednik najveće stranke primetio da u Srbiji buja kriminal. On to, naravno, do skoro nije video. Ti isti, sada neposlušni igrači, postali su opasni. Do sad samo po nas. Čini se sada i po njega“, naveo je on, a piše u saopštenju.

Mandić je rekao da je „pošteni i lojalni ministar policije u međuvremenu postao pošteni i (ne)lojalni ministar odbrane“.

„Reklo bi se ‘rokada’, taktička žrtva figure u šefovoj partiji šaha sa građanima. Potpisi dva ministra omogućili su milione evra zarade rođacima, kumovima i, verovatno, zaslužnim tetkama. Ko zna, tetke možda i progovore. Gradska uprava ipak je morala priznati da građanima Valjeva pripada 825 miliona dinara u akcijama ‘Krušika'“, naveo je on.

Mandić je rekao da su pokušali da unište i Lokalni front Valjevo, ali on i „dalje živi, bori se i jači je nego pre“.

„Za sve koji su se prodali za krupnije i sitnije mrvice sa stola najmoćnijih samo jedno pitanje – dokle? Za sve ostale poruka – nećemo odustati“, poručio je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar