Foto: Medija centar Beograd

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je kao skandalozno hapšenje Milivoja Đorđevića zbog, kako kaže, izmišljenog ratnog zločina, te da je reč o nastavku lova na Srbe u selu Negoslavci kod Vukovara.

„Apsolutno je jasno da Hrvatska ovim hapšenjem želi da pojača zastrašivanje Srba u Negoslavcima i unese dodatni nemir i nesigurnost kod stanovnika ovog sela s ciljem njihovog proterivanja“,naveo je Linta u izjavi koju je dostavio medijima.

Podsetio je da je hrvatska policija 8. oktobra već uhapsila Vojina Krstića i Draženka Đokića iz Negoslavaca zbog navodnog ratnog zločina nad hrvatskim zarobljenciima na Ovčari i odredila im istražni zatvor iako, kako tvrdi, ne postoje nikakvi dokazi da su njih dvojica počinili navedeno krivično delo.

Krstić, Đokić i Đorđević su uhapšeni na osnovu lažiranih dokumenata i lažnih iskaza svedoka s ciljem novog otvaranja slučaja „Ovčara“, kaže Linta i dodaje da glavnu ulogu u lažiranju dokumenata i iznuđivanju lažnih iskaza protiv Srba iz Negoslavaca imaju „ustaške snage na čelu sa predsednikom Nacionalnog sindikata MUP-a Hrvatske Nikolom Kajkićem i Gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom“.

Kajkić je prilikom hapšenja Đokića i Krstića javno izjavio da je to samo početak i da bi trebalo da se uhapsi još barem 30-40 Srba u Negoslavcima, zbog čega Linta očekuje nova hapšenja nevinih Srba u tom selu.

Linta ponovo poziva Ministarstvo spoljih poslova Srbije da uputi najoštriji protest zvaničnom Zagrebu zbog hapšenja Milivoja Đorđevića u Negoslavcima i da zahteva da Milivoj Đorđević, Vojin Krstić i Draženko Đokić budu odmah pušteni na slobodu. „Krajnje je vreme da Srbija jasno stavi do znanja Hrvatskoj da je apsolutno neprihvatljivo da se Srbi u Hrvatskoj hapse na osnovu lažnih dokaza i falsifikovanih ili lažnih iskaza svedoka-saradnika koji su dobijeni putem ucjena, prijetnji ili davanja raznih pogodnosti“, navodi Linta, koji zamera Tužilaštvu za ratne zločine u Beogradu što još ne podiže optužnice za likvidaciju najmanje 120 ubijenih srpskih civila u Vukovaru pre početka rata.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar