Foto: Arhiva

Glumac Branislav Lečić uputio je pismo lideru Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu, sa predlogom da predsednika Demokratske stranke Zorana Lutovca primi u svoje članstvo.

Dok se još čeka odluka Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu o tome ko je pravi predsednik Demokratske stranke – da li je to Zoran Lutovac ili Branislav Lečić, svako malo iz frakcije demokrata koje predvodi Lečić uputi se poneka „žaoka“ na račun aktuelnog rukovodstva stranke.

Ovoga puta to se provuklo kroz pismo Draganu Đilasu, koje je Lečić postavio na svom Tviter profilu, a prenosimo ga u celosti.

„Obraćam se Draganu Đilasu, „lideru“ opozicije u Srbiji: Druže Dragane, ako stvarno hoćeš da obaraš Vučića, evo i prvog konstruktivnog koraka za objedinjavanje opozicije jer bez toga, znaš i sam, neozbiljno je pomisliti da će ovaj ikad sići s vlasti“, piše Lečić i dodaje:

„Prvi korak – krajnje je vreme da zvanično Zorana Lutovca učlaniš u SSP, gde već odavno pripada. Daj mu neko odgovarajuće mesto – rukovodeće, gde će biti lep i koristan. Tad će naše lične karte biti verodostojne, sa tačnim političkim adresama. Onda ima šanse da napravimo drugi korak i uđemo u predizbornu vezu. A, ako bude bar malo empatije, ljubavi i razumevanja, moguć je i treći korak, da uđemo u brak. A onda… A onda ćemo i naše druge opozicione prijatelje pozvati na to bračno putovanje, da ne kažem-ratovanje, zna se protiv koga. Pozdravlja te tvoj drug.
Branislav Lečić, izabrani predsednik Demokratske stranke“, napisao je Lečić.

Na ovu provokaciju nisu želeli da odgovaraju ni lider SSP Dragan Đilas, niti predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Da podsetimo, još 5. oktobra je Branislav Lečić kao predvodnik frakcije koja je mimo odluke vrha DS organizovala izbore, uputio Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave zahtev da se upiše kao zastupnik te partije. Međutim, u dva navrata je zatražena dopuna dokumentacije, zbog čega je Ministarstvo prolongiralo odluku praktično za dva meseca. Šta je razlog za dodatno odlaganje, nije poznato, ali odluka se još čeka…

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar