Kurti: Operacija izvedena 13. oktobra bila normalan rad policije

Politika 16. okt. 202120:04
Podeli:
Zvečan kosovska policija
Foto: Printscreen Tanjug/Video

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti rekao je danas u razgovoru sa delegacijom Evropskog parlamenta da je operacija 13. oktobra predstavljala normalan rad policije, tvrdeći da je posao obavljen "profesionalno i prema zakonskim procedurama".

Kako prenosi Kosovo online, evropski poslanici koje je predvodila predstavnica za Kosovo Viola fon Kramon, bili su zainteresovani za operaciju kosovske policije od 13. oktobra, a Kurti je preneo da je to bila operacija „protiv krijumčarenja i kriminala“ i da obuhvata 26 različitih lokacija na celoj teritoriji, od kojih pet u Severnoj Mitrovici.

Kurti je zahvalio delegaciji Evropskog parlamenta na spremnosti da prate izborni proces koji će biti održan sutra i izrazio očekivanje da će lokalni izbori u pokrajini proteći mirno.

Povodom interesovanja evroposlanika za razgovore sa Beogradom, Kurti je rekao da razgovori nemaju alternativu, ali je ponovio i da priznavanje nezavisnosti takozvanog Kosova od strane Srbije nema alternativu.

„U dijalogu u Briselu mi smo za novo poglavlje u normalizaciji odnosa između naše dve zemlje, gde nerešena pitanja rešavamo međusobnim priznavanjem“, dodao je Kurti.

BONUS VIDEO: Šok bombe i suzavac na ulicama Kosovske Mitrovice

Komentari

Vaš komentar