Foto:AP Photo/Bojan Slavkovic

"Bilo je dramatično, strašno, ali uspeli smo da nateramo ROSU da se povuče. Dok su odlazili čula se i paljba, pucali su i bojevom municijom, video sam da je neko pao. Pre toga bacali su šok bombe, suzavac, ima naroda povređenog od šok bombi, upravo stiže Hitna pomoć", ispričao je jedan od Srba koji su se okupili kod Zvečana, nakon što su jutros snage kosovske policije upale u taj grad, u toku akcije sprečavanja krijumčarenja.

On dodaje da se zapravo nalazi kod mosta na raskrsnici na skretanju na magistralu za Zubin Potok.

Pročitajte još:

„Rano jutros su upali, samo su zauzeli raskrsnice, blokirali puteve, narod se uplašio i odmah se organizovao. Počeli su po lokalima da upadaju u Mitrovici i ovde po Zvečanu. Odmah smo blokirali put da ne mogu da uđu u Zvečan iz pravca Rudara, sa glavne magistrale. Okupio se narod, omladina se okupila, ni pored suzavca, nisu popustili. Bilo je dramatično, bio je haos, ali sada su se povukli“, kaže sagovornik Sputnjika.

On dodaje da je na lice mesta stigla Hitna pomoć kako bi zbrinula povređene.

„Iako se narod sam organizovao, došli su i politički predstavnici, gradonačelnik i predstavnici opštine, svi smo se ovde okupili“, istakao je.

Naglasio je da iz bezbednosnih razloga mora da ostane anoniman. Dogovorili su se i da ne fotografišu dešavanja na barikadi, upravo zbog svoje bezbednosti, jer su specijalne snage bile brutalnije nego ikad.

Na lice mesta stigli su i vatrogasci da raščiste put.

„Sada dobijamo informaciju da su se uputili ponovo prema Mitrovici, ali ništa ne možemo da proverimo, nemamo vezu, isključili su nam signal, ne možemo da se čujemo sa ljudima. Evo sad upravo stižu dva džipa Euleksa – kad se sve završilo. Narod je ogorčen, blokira ih, ne da da prođu. Vidim i vozila grčkog Kfora. I njih su blokrali“, kaže očevidac.

On dodaje da Srbi neće odustati u zaštiti od tiranije.

„Narod sada ide odavde u Mitrovicu, svi su se uputili tamo“.

BONUS video: Šok bombe i suzavac na ulicama Kosovske Mitrovice

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare