Foto: kryeministri.rks-gov.net

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da je Grčka blizu priznavanja Kosova, piše prištinska Ekonomija onlajn.

Kurti je u intervjuu za poljski medij „TVP World“ istakao da Kosovo radi na svom diplomatskom planu da postigne priznanje od strane preostalih pet zemalja EU koje ne priznaju Kosovo, prenosi Ekonomija onlajn.

„Naporno smo radili na diplomatskom planu, tako da se ove zemlje pridruže (stavu) većini zemalja EU. Grčka je prva na listi zemalja koje su se približile priznavanju nezavisnosti Kosova“, rekao je Kurti.

Premijer Kurti je podsetio da je Kosovo podnelo zahtev za prijem u Evropsku uniju u decembru prošle godine, uprkos činjenici da pet zemalja Unije ne priznaje kosovsku nezavisnost.

Kosovski premijer je istakao da želja Kosova da postane deo Evropske unije nije podstaknuta samo ličnim interesima, već da bi samo Kosovo želelo da doprinese EU.

„Mi to činimo za našu zemlju ispunjavajući vrednosti, standarde i principe, ali nam je u isto vreme potrebna pomoć Evropske unije. Naša inkluzivnost u EU ne služi samo našem interesu, jer želimo i da doprinesemo“, naveo je premijer Kosova.

Kurti je takođe rekao da bi Kosovo, s obzirom na niske operativne troškove u smislu zakupa prostorija i radne snage, moglo da bude idealna destinacija za strane investitore.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar