Foto: Profimedia.rs

Na trogodišnjicu ubistva Olivera Ivanovića još jednom dvostruko obeležavanje: U Beogradu i u Kosovskoj Mitrovici odvojeno, u različito vreme pomen drže članovi porodice uz prijatelje sa jedne strane i predstavnici vlasti među kojima su i Milena Popović i Ksenija Božović, sa druge. Aleksandar Vučić još jednom poručuje da srpski organi već nekoliko meseci imaju kompletnu sliku o mogućim izvršiocima ubistva.

„Posle tri godine na istom mestu, a u Kosovskoj Mitrovici, muk i tišina, ništa se promenilo nije osim što imamo traljavu istragu, tri optužnice i 12.000 stranica dokaznog materijala, a mi se vraćamo na početak – strašno i tragično“, poručila je ispred sedišta GI SDP, Ksenija Božović, na drugom obeležavanju trogodišnjice ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, a prenosi Kossev.

Bivši član GI SDP Marko Jakšić zajedno sa bivšom suprugom Olivera Ivanovića, Marinom Ivanović, i uz više desetina prijatelja, poznanika, kolega paljenjem sveća obeležio je ovog jutra još jednu godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića.

Skoro dva sata kasnije isto su učinili i članovi stranke Olivera Ivanovića.

„GI SDP sa ovog mesta ponovo poziva sve nadležne institucije – Prištinu, Beograd, međunarodnu zajednicu, EULEX – šta je urađeno, ništa, da li ćete nešto uraditi, sumnjamo“, poručila je Ksenija Božović ispred GI nakon paljenja sveća i polaganja cveća.

Ubica Olivera Ivanovića moraju da se izvedu pred lice pravde, dodala je Božović.

Božović je ujedno saopštila da je obeležavanju godišnjice trebalo da prisustvuje i bivši ministar u Vladi Srbije i dugogodišnji Ivanovićev prijatelj, Rasim Ljajić, ali su ga, kako je objasnila, zadržali na prelazu, gde se još uvek nalazi.

Prema njenim rečima, iz Prištine im je kazano da se Ljajić u njihovoj bazi još uvek vodi kao ministar u srpskoj vladi.

„Oni ne znaju da on više nije ministar, nego da dolazi kao običan građanin da zapali sveću i da se vrati, da napusti Kosovo, i to mu ne dozvoljavaju, toliko o njihovoj demokratiji“, rekla je Božović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar