Foto: Facebook/Центар за едукацију СНС

Centar za edukaciju Srpske napredne stranke radi punom parom, a ovih dana su posebni seminari održani za članove ove stranke na jugu Srbije, tačnije u Medveđi i Vlasotincu. Interesantno je da se na čelu tima za edukaciju mladih kadrova SNS nalazi Milan Stevanović Pixel, koji je svojevremeno učestvovao u kreiranju kampanje DOS, Demokratske stranke, a radio je i za Mila Đukanovića, Bogoljuba Karića, ranije i Biljane Plavšić. Politički analitičar Boban Stojanović kaže da učestale seminare svakako možemo oceniti kao jedan od pokazatelja da je SNS uveliko u kampanji.

Vesti o seminarima za kadrove SNS uredno se objavljuju na stranici njihovog Centra za edukaciju. Nakon pauze zbog epidemije korone, krajem januara krenula je nova serija obuka.
Za nju je zadužen Milan Stevanović Pixel.

Važio za najbogatijeg poslanika

Stevanović je diplomirani matematičar i vlasnik firme „Pixel Enterprise LCC“. Svojevremeno je bio poslanik SNS, a pre nego što se učlanio u stranku i postao narodni poslanik 2014. godine, učestvovao je u kreiranju kampanje za DOS, DS, Mila Đukanovića, Bogoljuba Karića, ranije i Biljane Plavšić.

Foto: Facebook/Центар за едукацију СНС

Važio je za najbogatijeg poslanika SNS, jer je u njegovoj imovinskoj karti koja je bila objavljena na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, pisalo da poseduje dve firme, a da je vrednost jedne sa sedištem u Delaveru (SAD) „Pixel Enterprise LCC“ iznosila 347 miliona dinara.

Tematika njegovih seminara za gradske funkcionere i članove SNS po Srbiji, obično akcenat stavljaju na odnos sa medijima. Edukuje ih i o izborima i izbornim procesima, kao autor knjige „Kako pobediti na izborima“.

Pixel o izborima i medijima

Kako izgleda Stevanovićeva vizija odnosa političara prema novinarima i medijima uopšte, najbolje odslikavaju citati iz njegove knjige.

„Mnogo kampanja je izgubljeno samo zato što kandidati nisu bili uvek na svojoj poruci i to nisu shvatili ozbiljno. Tipičan primer je kad ih novinar izbaci iz takta (ah, ti novinari). Kandidat to shvati lično i krene u obračun sa novinarom. Rezultat je u najboljem slučaju ljut novinar do kraja kampanje i zbunjeni birač u stilu: ovaj, bre, ne zna šta oće; još je i nekulturan; napade ovog finog gospodina televizije“, navodi Stevanović u svojoj knjizi i dodaje da postoji čitav niz rečenica kojima se „elegantno“ preusmerava odgovor, tipa: „mislim da to ne interesuje naše glasače, ako pogledamo stvari iz drugog ugla, više puta sam odgovarao na slična pitanja…“.

„Sa mnogo takta i uvažavanja izmolite ga da vam učini čast da mu postavite neka pitanjca na koja će on da odgovori ko iz rukava. I tu je fora. Lepo ga ufatite u zamku (za to postoje obuke), pa ga preznojite i on postane zahvalan učenik“, piše između ostalog Stevanović o tome kako bi političari trebalo da „ufate novinare na foru“.

A što se izborne kampanje tiče, ovako ju je svojevremeno definisao.

„Ako političkoj kampanji pristupite sportski, imaćete sve kao na dobroj utakmici – lepe poteze, prljave igrače, potkupljene sudije, vrhunske trenere, uobražene zvezde, mnoštvo novinara i publiku koja vas nagradi po zasluzi“.

Stojanović: Kampanja je odavno počela

Politički analitičar Boban Stojanović smatra da je jasno da je kampanja vladajuće stranke iz Beograda proširena i na ostatak Srbije.

Politikolog Boban Stojanović Foto:Printscreen/Youtube

„Stranke bi uvek trebalo da rade na jačanju svojih resursa i pre svega edukaciji mlađeg članstva i aktivista. Ne samo pred izborne kampanje. Ali da, to može biti još jedan pokazatelj da je SNS u kampanji, ali imali smo ih više do sada. Osim učestalosti i propagande u medijima, koliko znam SNS uveliko radi terensku kampanju od vrata do vrata u Beogradu, počeli su ili završavaju neke projekte (poput spomenika) u poslednje vreme, sve se više priča o metrou i to je već sada dovoljan znak da smo u kampanji već neko vreme. Praktično od formiranja Vlade, SNS je u kampanji u Beogradu, a sada to proširuju i na ostatak Srbije i više je nego jasnih pokazatelja za to. I to ako pretpostavimo da oni bilo kada nisu u kampanji, a i to je upitno“, ocenio je Stojanović.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare