Pozivajući se na povredu Poslovnika, 36 opozicionih odbornika blokirali su govornicu Skupštine grada Kragujevca Foto:Lazar Novaković/FoNet

Kragujevačka opozicija zatražila je danas od vlasti da nastavi sednicu Skupštine grada koju je iniciralo 36 odbornika po hitnom postupku, koja zbog odsustva odbornika vladajuće većine nije održana u aprilu, u dva navrata.

Opozicija traži održavanje hitne sednice zbog sporne odluke vlasti o isplati naknade za eksproprijaciju zemljišta kod „Zastavinog servisa“ od oko 300 miliona dinara iz gradskog budžeta.

„To je naš uslov za normalno funkcionisanje parlamenta i prekid bojkota koji izražavamo ćutanjem za skupštinskom govornicom“, rekao je agenciji Beta zamenik šefa odborničke grupe Stranke slobode i pravde (SSP) Obrad Turković.

On je dodao da je opozicija danas zatražila od predsednika Skupštine grada Ivice Momčilovića da sutrašnje konsultacije sa šefovima odborničkih grupa u 8.15 sati budu javne, uz prisustvo medija, kao i da, ako to ne bude omogućeno, 36 odbornika opozicije neće doći na konsultacije.

„Tražimo da konsultacije pred sutrašnji nastavak redovnog zasedanja parlamenta budu javne, kako bi se izbegle različite verzije posle konsultacija u petak 10. maja“, rekao je Turković.

Predsednik Skupštine grada Kragujevca je nastavak redovne sednice, koji je najpre zakazan za petak 10. maja, tog dana odložio za 14. maj.

Reč je o sednici koja je prekinuta 24. aprila, nakon što je usvojeno pet, od 35 tačaka dnevnog reda.

Sednicu Skupštine grada 24. aprila je obeležilo 17-časovno ćutanje opozicije za govornicom u znak protesta što na dnevnom redu nije sporna odluka o isplati naknade za ekspoprijaciju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar