Vladimir Kovačević OSNOVAN POKRET "DA SE STRUKA PITA"
Vladimir Kovačević Foto: BETAPHOTO/Pokret "Da se struka pita"

Performans oko izlaska ministra privrede Radeta Baste iz Vlade Srbije i ponižavajući način na koji se to sprovodi potvrđuje da koncept po kojem se danas vlada u Srbiji zapravo ne postoji, ne poštuje se sistem, niti procedure koje državu odvajaju od anarhije, izjavio je danas Vladimir Kovačević, predsednik Nove – Da se struka pita.

„Samo se preko portfelja nekolicine ministarstava u Srbiji ostvaruju prihodi za državu, preko ministarstava građevinarstva, poljoprivrede, trgovine, energetike, rudarstva,
turizma, a ponajviše Ministarstva privrede, koje objedinjuje sve ove aktivnosti“, rekao je Kovačević.

Kovačević dodaje da sva ostala ministarstva, kojih je gotovo četiri puta više u Vladi Srbije, troše novac države koja navedena ministarstva svojim delovanjem prikupljaju.

„Ministarstvo finansija je tehničko ministarstvo koje evidentira finansijske promene prihoda, rashoda i vodi računa o toku novca i likvidnosti države. Zamislite koliko je
onda loš potez obezglaviti Ministarstvo privrede, ugasiti motore jednog od šest ministarstva koja proizvode novac za budžet države, radije i pre nego što se obezbedi zamena za izuzetno važno mesto ministra privrede u svakoj državi sveta sem u Srbiji“, navodi Kovačević.

Kovačević ističe da je još lošije, onako usput, Ministarstvo privrede, kao nevažno, poveriti ministru finansija Siniši Malom, što se u javnosti pominje.

„Siniša Mali nikada u životu nije imao dodir sa industrijom niti privredom pre nego što je ušao u Vladu Srbije“, zaključio je Kovačević.

BONUS VIDEO: Rade Basta solo igrač u Vladi Srbije 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar