Momčilo Trajković Foto: N1

Osnovni sud u Prištini odobrio je zahtev Tužilaštva za određivanje mere pritvora predsedniku Srpskog nacionalnog Foruma Momčilu Trajkoviću, kao i Ivani Lekić, osumnjičenima za krivična dela "prevara" i "falsifikovanje isprava", piše Gazeta Sinjali, a prenosi Kosovo Onlajn.

Sumnja se da su Trajković i Lekić, marta 2021. godine, u Gračanici, po prethodnom dogovoru i u saizvršilaštvu, u cilju sticanja imovinske koristi na nezakonit način, doveli u zabludu oštećenog, iznošenjem lažnih činjenica, gde su za njegovu ćerku dali isto uverenje o poznavanju nemačkog jezika koje izdaje Institut „Gete“, za koje se, nakon provere od strane relevantne ambasade, ispostavilo da je falsifikovano, navodi Sinjali.

Perema pisnju tog medija, Lekić se sumnjiči da je u cilju sticanja imovinske koristi na protivpravan način sastavila falsifikovanu ispravu, odnosno potvrdu o poznavanje nemačkog jezika.

Ona se sumnjiči da je počinila krivično delo „falsifikovanja isprava“, saopšteno je u utorak iz Tužilaštva.

Kako saznaje Kosovo Onlajn, Trajković je danas priveden u policijsku stanicu, iz koje je pušten nakon obavljenog razgovora.

Momčilo Moma Trajković, bio je predsednik Srpskog pokreta otpora, a takođe i potpredsednik Vlade Srbije. Takođe je jedno vereme obavljao funkciju generalniog direktora Agro kompanije „Ratar“ u Lapljem selu, a bio je i potpredsednik Šahovskog saveza Srbije.

BONUS VIDEO – Slaviša Ristić i Momčilo Trajković o Kosovu koje je stiglo do Skupštine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar