Vukašin Baćina Baćko Foto:Instagram/vukasinbacina

Vukašin Baćin Baćko, čija je grupa građana “Za bolju opštinu Sečanj” glavni protivkandidat SNS u tom mestu, uhapšen je sinoć, a još nije zvanično saopšteno za šta je konkretno osumnjičen. Baćin je bio član Treće Srbije, odbornik u dva mandata prethodnih saziva lokalnog parlamenta, a bio je i kandidat za poslanika. Poljoprivrednik je i preduzetnik, a za sebe je govorio da je auto-mehaničar bez diplome. Kandidaturu je najavio iz štale.

Vukašin Baćin Bačko priveden je sinoć u 22 sata, istog dana kada je proglašena i njegova izborna lista “Za bolju opštinu Sečanj”. Ta grupa građana ujedno je i jedina opoziciona grupacija koja je do sada uspela da skupi potpise i da joj nakon SNS i SPS bude proglašena lista na predstojećim vanrednim izborima u opštini Sečanj.

Kako je saopštila Baćinova politička organizacija, napadi i pritisci na njih se intezivirani su nakon što je SNS prošle godine izgubio izbore za Savet mesnih zajednica u pojedinim mesnim zajednicama u opštini Sečanj. Nakon toga, kako su naveli, Goran Đaković, predsednik Skupštine opštine Odžaci, postavljen je za koordinatora SNS u opštini Sečanj sa zadatkom da uvede red. Tada postavlja svoje ljude na najodgovornije pozicije i neformalno rukovodi opštinskim budžetom.

Protiv Baćina, kako navode u GG “Za bolju opštinu Sečanj” neposredno pre predaje liste kreću “najgrublji napadi i uvrede putem društvenih mreža, pritisci na saradnike i članove grupe građana”.

“SNS i Đaković ide do te mere da pozivaju overitelja, ljude koji su potpisali listu, izdaju sramotna saopštenja i na kraju režiraju jeftinu predstavu sa lošom glumom o kupovini potpisa od strane opozicije i to puštaju u svojim tabloidima i portalima, a Baćina zatim upućuje demanti i najavljuje tužbe protiv aktera”, piše u saopštenju.

Do kulminacije svega dolazi u trenutku predaje liste opštinskoj izbornoj komisiji, gde se pojavljuje koordinator SNS. Tada Baćin započinje live prenos na Fejsbuku i pita Đakovića u kom svojstvu se nalazi u opštini i zašto pokušava da ometa rad izborne komisiji.

Dva sata nakon proglašenja njegove izborne liste Baćin je uhapšen.

Vukašin Baćina Baćko Foto:Instagram/vukasinbacina

Kako je pisao Žig info, Baćina za sebe kaže da je automehaničar, čovek bez diplome.

“Ako je Tito bio mašin-bravar, mogu i ja. Bolje ste živeli tada, dok nas je majstor vodio. Danas imamo za predsednika odličnog studenta Pravnog fakulteta, ali čoveka bez dana radnog staža i onda vidite gde se nalazimo“, izjavio je Baćina za Žig info.

Isti portal je objavio da je nekoliko godina vlasnik uzornog poljoprivrednog gazdinstva koje neprestano raste i unapređuje se.

Baćina je i preduzetnik, odnedavno vlasnik pumpe, a u politici je od 2016. godine kada je, navodi, na svoje ime uzeo 14 odsto glasova na lokalnim izborima u Sečnju. U tom vojvođanskom mestu, odbornik je u drugom mandatu.

Govorio je da je dosta Vučićevih lažnih seljaka i domaćina poput Dragana Markovića Palme i Marjana Ristićevića i da je Srbiji potreban pravi srpski seljak poput njega.

Kandidaturu za lokalne izbore je najavio iz štale, uz mukanje krava, u radnom kombinezonu.

Široj javnosti u Srbiji Vukašin Baćin nije naročito poznat. Ipak, 2016. je bio kandidat za poslanika na listi “Složno za Srbiju – Narodni savez – Glišić-Parović”.

BONUS VIDEO Dr Delić: Ne verujem u renesansne ličnosti, prihvatanje Ponoša – vojna dužnost

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare