Goran Vesić Foto:TANJUG/ PREDRAG MITIC

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić danas je posetom Bariču u opštini Obrenovac, započeo obilazak seoskih područja i naselja u prigradskim opštinama i to u svojoj pokretnoj kancelariji.

Zahvaljujući „Pokretnoj kancelariji Gorana Vesića“ u narednih nekoliko meseci, kako je najavio, obići će 150 naselja i razgovarati sa građanima o svemu što Grad može da učini za njih kako bi im unapredio životne uslove.

„Problemi ne mogu da se reše odmah, ali ćemo nastojati da uradimo što više stvari uradil“, rekao je Vesić u Bariču gde živi pko 10.000 Beograđana.

Vesić je na zabrinutost građana zbog vrtića i nedostatka dečjih igrališra najavio da će Barič za nekoliko meseci na mestu sadašnjeg, neuslovnog, azbestnog obdaništa dobiti novi, i to površine od 1.400 kvadrata, a u koji će moći da ide 150 dece.

Dodao je da će uz obdanište biti izgrađeno i igralište, a da bi Barič mogao da dobije još jedno ako se obezbedi zemljište, a prema rečima predsednika Opštine Obrenovac Miroslava Čučkovića o tome se razgovara sa crkvom.

„U petak će biti raspisan tender za novi vrtić pošto je postojecji trenutni možda i u najgorem stanju u gradu. Deca će privremeno ići u novi u Belom polju čije se otvaranje očekuje narednih dana,“, rekao je Vesić, koji će danas obići i naselja Urovci i Grabovac.

Dodao je da se radi i 13 kilometara kanalizacione mreže i da će Obrenovac uskoro postati prva opština u Beogradu gde će biti urađena kompletna kanalizaciona i vodovodna mreža.

„Napravićemo i zgradu Mesne zajednice u Bariču, gde će ljudi moći da završe i druge administrativne stvari, a ne da idu u centar Obrenovca“, rekao je Vesić koji je nešto duže od jednog sata razgovarao sa meštanima i o ekološkim problemima – zagađenju vazduha i Save, kao i priključcima za gas.

Vesić je rekao da će svakog četvrtka biti objavljeno gde će „Pokretna kancelarija“ biti tokom vikenda.

Na razne komentare na društvenim mrežama o tome kako se finansira projekat „Pokretne kancelarije“ zamenik gradonačelnika je rekao da je advokat Nemanja Aleksić iz Novog Sada zakupio kamper i dao mu na korišćenje na nekoliko meseci.

„Tako da ona građane Beograda ne košta ništa. Preuredili smo je u kancelariju i naredna tri meseca dolazimo do svakog građanina i rešavamo njihove probleme kojih je mnogo, ali ćemo ih rešavati jedan po jedan“, rekao je Vesić.

Na pitanje novinara da li će se kandidovati za prvog čoveka Beograda Vesić je podsetio da se gradonačelnik Beograda od 2008. godine ne bira na direktnim izborima.

Dodao je da će u skladu sa rezultatima izbora o gradonačelniku glavnog grada odlučivati stranka.

„Nije moje da o tome razmišljam, moj posao je da radim najbolje što mogu u interesu građana i na to sam fokusiran“ rekao je Vesić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare