Foto: Vesna Lalić/Nova.rs; facebook boban rajić; promo logo

Novi vlasnik dela "Politika novine i magazini" je Boban Rajić, čovek za koga je javnost prvi put čula kada se pojavio kao kupac "Večernjih Novosti". Ispostavilo se da je reč o biznismenu koji je usko povezan sa Srpskom naprednom strankom i njenim najvišim funkcionerima.

Boban Rajić je Novosti kupio za 2,5 miliona evra 2019. godine. Transakcija je izvršena preko firme „Media 026“ iz Vučeva kod Smedereva osnovane godinu dana ranije. U zvaničnim papirima Boban Rajić se vodi kao stoprocentni vlasnik.

I tada je za njega javnost prvi put i čula.

Rajić je, prema podacima poslovnog registra, vlasnik nekoliko preduzeća: „Rajić invest“, „Media 026“ i „RCBGD“, a takođe je i direktor kompanije „Coka“ čiji je bio i vlasnik do septembra 2019.

Kako se otkrilo, novine sa višedecenijskom tradicijom kupio je neko ko je između ostalog i vlasnik čuvene beogradske kafane Ruski car.

Kako su otkrili istraživački mediji, Rajić je usko povezan sa najvišim predstavnicima vlasti.

Naime, registracionu prijavu podneo je advokat Igor Isailović koji je poznat i kao advokat ministra finansija Siniše Malog. On je bio i poslovni partner premijerke Ane Brnabić, a sarađuje i sa poznatim biznismenom sa Kosova Zvonkom Veselinovićem, o čemu je BIRN pisao.

Osim toga, Isailović je bio član nadzornog odbora u preduzeću Dunav iz Smedereva, u kom je Boban Rajić bio direktor.

Bonus video: Prodaja beogradskih simbola – “Rasprodaja porodičnog nakita“

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare