Foto: arhiva

"Dragan Đilas i Aleksandar Vučić su dva lica istog novčića, a Janko Veselinović je Đilasu što i Vulin Vučiću, dežurni lajavac, kaže član Glavnog odbora Demokratske stranke Radoslav Milojičić Kena odgovarajući na optužbe da radi u korist predsednika Srbije. U izjavi za Nova rs on je ponudio i nesvakidašnji predlog, da se kao dva velika vernika Dragan Đilas i on na oltaru zakunu u to da nikada nisu i neće sarađivati sa Vučićem.

Niz uvreda na račun Milojićića, ali i ostalih demokrata koji se zalažu za smenu predsednika stranke Zorana Lutovca, izneo je lider Pokreta za preokret Janko Veselinović u izjavi za Nova.rs.
Govoreći o tome da li bi sarađivao sa ovom strujom demokrata, Veselinović je rekao:

„Izbori koje organizuje jedna struja u DS nisu nikakvi izbori i to je više nego smešno. Zajedničko većini njih je osporavanje jedinstva opozicije, što su dokazali izlaskom na prethodne beogradske izbore, kada nisu dokučili ni cenzus. Pogledajte njihove izjave prethodne tri godine. Legitimno je izaći iz stranke i realizovati svoju politiku, ali raditi nešto pod firmom postojeće stranke, suprotno legalnom rukovodstvu, je nemoralno. Ta ekipa ima istu sudbinu kao ljudi koji su potpisali Deklaraciju 21. Da li je iko ikada čuo Vidu Ognjenović, Kenu i druge da govore o diktatorskom režimu? Neka mi neko nađe te tekstove. I na kraju, u Srbiji se već dobro zna ko je vera, a ko nevera, ma koliko god to tradicionalno zvučalo“, rekao je Veselinović.

U odgovoru na ove optužbe, Milojićić kaže:
„Moralni kepec Janko Veselinović je Draganu Đilasu isto što i Aleeksandar Vulin Aleksandru Vučiću, s tim što je i Vulin pošteniji jer je on promenio dve stranke, a Janko tri. Moram da mu poručim da bi trebalo da ustane kad govori o Vidi Ognjenović i da ga bude sramota što njeno ime uzima u usta. Što se mene tiče i njegovih prozivki da nikada nije čuo kako govorim protiv Vučića, evo nudim mu opkladu. Ako nema bar 100 snimaka gde ja u Skupštini govorim potiv Vučića, onda ću sutra da se povučem iz politike. Ako ima, onda on da prestane da bude sluga Dragana Đilasa.

Član Glavnog odbora DS, koji je uz Branislava Lečića, Balšu Božovića i Vidu Ognjenović, jedan od predstavnika struje u redovama demokrata, koji zahtevaju hitne promene u stranci, kaže i da je jasno da je upravo Dragan Đilas taj koji sarašuje sa Vučićem.

„Aleksandar Vučić i Dragan Đilas su dva lica istog novčića, jer je i jednom i dugom Dragan Vučićević bio glavni i odgovorni urednik. Đilasu u Presu, a Vučiću u Informeru. I Jedan i drugi imaju lajavce koji umesto njih vređaju i napadaju. Za Vučića je to Vulin, za Đilasa Janko Veselinović. Obojica prave nemerljivu štetu Srbiji. Vučić time što je maltretira, vređa i omalovažava, a Đilas što uništavanjem opozicije Vučiću omogućava da to i dalje radi u zamenu za dobijanje reklamnog prostora“, navodi Milojičić.

U optužbama na račun lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, demokrata je imao više nego zanimljivu ponudu.
„Đilasu poručujem da veže svoje botove, dovoljno je uništio DS, kamatio je i na našem placu sagradio firmu. Ako je za vajdu dosta je. I kao veliki vernik, predlažem Đilasu da izabere crkvu ili manastir na čijem oltaru ćemo obojica da se zakunemo da nikada nismo i nećemo sarađivati sa Vučićem. Ja sam spreman to odmah da uradim“, zaključio je Milojičić.