Foto: arhiva

Nekada "veliki opozicionar" Radoslav Milojičić Kena zvanično je postao deo naprednjačkog jata. Ovaj "tvrdokorni" opozicionar na kraju nije odoleo zovu predsednika Srbije i podlegao je pritisku, iako je tvrdio da je spreman i pred Bogom da se zakune da "nikada neće biti Vučićev".

Radoslav Milojičić Kena koji se danas nalazi na 46. mestu liste „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“, bio je dugogodišnji funkcioner (predsednik Izvršnog odbora) i poslanik Demokratske stranke, koju je napustio nakon smene rukovodstva te partije 2020. godine. Po izlasku iz DS osnovao je stranku Srpska levica koju je preuzeo od unuka Josipa Broza Tita – Joške Broza.

PROČITAJTE JOŠ...

Tokom perioda u DS-a predstavljao se kao žestoki protivnik vlasti Srpske napredne stranke, a neretko je druge opozicionare optuživao da „šuruju sa Vučićem. Nakon što je, ne tako davne 2020. godine, Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret, poručio da ne bi sarađivao sa strujom unutar DS koju čini Miliojičić, te da nikada nije čuo da kritikuje Vučića, Kena se uvredio, poručivši da je spreman da se testira i proveri „ko je vera, a ko nevera“.

„Moralni kepec Janko Veselinović je Draganu Đilasu isto što i Aleeksandar Vulin Aleksandru Vučiću. S tim što je i Vulin pošteniji, jer je on promenio dve stranke, a Janko tri.  Što se mene tiče i njegovih prozivki da nikada nije čuo kako govorim protiv Vučića, evo nudim mu opkladu. Ako nema bar 100 snimaka gde ja u Skupštini govorim potiv Vučića, onda ću sutra da se povučem iz politike. Ako ima, onda on da prestane da bude sluga Dragana Đilasa“, ljutito je poručivao „opozicionar“ Kena.

Nije se, međutim tu zaustavio, već je pozvao predsednika SSP da odu u crkvu i da se pred Bogom utvrdi ko je Vučićev.

„Kao veliki vernik, predlažem Đilasu da izabere crkvu ili manastir na čijem oltaru ćemo obojica da se zakunemo da nikada nismo i nećemo sarađivati sa Vučićem. Ja sam spreman to odmah da uradim“, zaključio je Milojičić.

Do odlaska u crkvu na kraju nije došlo, tako da „veliki vernik“ Kena nije imao priliku da se zakune pred Bogom. Novog boga je, međutim, pronašao i čini se da snažno veruje u njega.  Danas će „reformisani“ Kena biti deo liste Aleksandra Vučića „Srbija ne sme da stane“.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar