Foto: Promo

Inicijativa Ne davimo Beograd je danas ocenila da je kandidatura Grada Beograda za Zelenu prestonicu Evrope "pokušaj da se skrene pažnja s katastrofalnih posledica po zdravlje koje ostavlja nebriga i ignorisanje problema zagađenja".

Ta kandidatura je „svesna obmana“ i „pokušaj da se javnost drži u zabludi da je Beograd zdrava i uređena životna sredina“, piše NDMBGD.

„Decenijski problem zagađenog vazduha koji predstavlja svakodnevnu opasnost za zdravlje građana, upotreba uglja u proizvodnji energije, izgradnja spalionice (smeća) u Vinči koja će nastaviti da zagađuje, nedostatak prerade otpadnih voda, sporo donošenje ili nedonošenje neophodnih zakona su problemi koji zahtevaju hitna rešenja“, navedeno je u saopštenju.

NDBG smatra da „Srpska napredna stranka nema nameru da se bavi rešavanjem tih problema, več samo manipulacijama javnosti i skretanjem pažnje“, a kandidatura za Beograda za Zelenu prestonicu Evrope je „još jedna izgubljena trka“, jer se Grad nije bavio problemima životne sredine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar