Kancelartija za Kosovo i Metohiju Foto:promo

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da su u blizini manastira Draganac, u opštini Novo Brdo, nepoznati počinioci polomili tablu sa putokazom za ovu svetinju.

Istakli su da se tabla sa natpisom manastira Draganac više puta do sada našla na meti vandala, a da za to niko nije odgovarao.

„U trenutku kada predstavnici privremenih institucija u Prištini navodno sprovode akcije u cilju očuvanja srpske kulturne baštine i pišu pisma međunarodnim institucijama da skinu sa liste ugroženih spomenika kulture manastire Srpske pravoslavne crkve na teritoriji Кosova i Metohije, mi brojimo nove napade. Podsećamo da je samo od početka ove godine ukupno 13 crkava i manastira bilo na meti napada albanskih ekstremista“, navedeno je u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je naglasila da su paralelno sa ovim slučajem, u Đakovici osvanuli plakati sa fotografijama Srba kojima se crta meta na čelo i koji se bez ijednog dokaza optužuju za navodne ratne zločine i time zastrašuju potencijalni povratnici.

„Licemerno je što albanske vlasti na Кosovu i Metohiji pokušavaju da predstave svoju politiku kao politiku mira, solidarnosti, verske i nacionalne tolerancije u očima svetske javnosti, a realan život na terenu ih svakodnevno demantuje“, saopštila je Lancelarija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar