Aleksandar Jovičić Foto:TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Predsednik Opštine Palilula Aleksandar Jovičić priveden je večeras sa još sedam osoba, koje se sumnjiče da su nezakonitim postupanjem omogućile izvođenje nelegalnih građevinskih radova. Jovičić je inače visoki funkcioner SNS, član Predsedništva te stranke i bivši poslanik.

Večeras je u akciji Uprave kriminalističke policije, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, privedeno ukupno osam osoba, a među njima je i Aleksandar Jovičić, predsednik beogradske Opštine Palilula.

“Blic” je objavio, a potvrđeno je i našem portalu, da se Jovičić sumnjiči da je uticao na D. V, odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini Palilula, da dalje utiče na građevinske inspektore, da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekta bez građevinske dozvole u periodu od jula 2016. do novembra 2018. godine. Sumnjiči se i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio oko 28.800.000 dinara.

Jovičić se u Srpsku naprednu stranku učlanio 2008. godine, a prema pisanju Istinomera, bio je potpredsednik Izvršnog odbora te partije i Omladine SNS. Kako piše na njegovom Tviter nalogu, trenutno je član Predsedništva SNS.

Do izbora na funkciju predsednika Opštine Palilula, bio je narodni poslanik i odbornik u Skupštini grada Beograda. U Skupštini Srbije bio je član Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku i član Delegacije Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

U njegovoj zvaničnoj biografiji piše da je rođen u Srebrenici, kao i da je osnovnu, srednju školu i fakultet završio u Beogradu. Na sajtu Opštine Palilula navedeno je da je diplomirani ekonomista, a Istinomer je objavio da je završio Tehničku saobraćajnu školu, a da je od 2008. do 2011. bio na Visokoj poslovnoj školi u Beogradu, gde je stekao zvanje ekonomiste strukovnih studija, te da je na postdiplomskim studijama.

Kako je navedeno, Jovičić je radio u kompaniji “Gorenje” i to kao menadžer prodaje.

Spekulisalo se da je bio blizak Nebojši Stefanoviću i da je zahvaljući upravo njemu došao do funkcije predsednika Opštine. Pre nekoliko godina hvalio je njegov rad u Ministarstvu unutrašnjih poslova, ali je nedavno ipak glasao za njegovu smenu na sednici Opštinskog odbora SNS na Paliluli.

Nekoliko meseci nakon što je Aleksandar Vučić objavio da je prisluškivan, Jovičić je na Tviteru ušao u polemiku sa bivšim članom DS Balšom Božovićem.

https://twitter.com/jovicic_alex/status/1358921400644497412?s=20

On je u nekoliko tvitova navodio da su „SNS strana“ i Vučić i Stefanović, te da je „Nešina strana – SNS strana“.

https://twitter.com/jovicic_alex/status/1358921400644497412?s=20

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare