Jovanović zahteva pisanu odluku o ukidanju obezbeđenja

Politika 09. jun. 202109:12 > 10:01
Podeli:
Foto: Zoran Lončarević

Čedomir Jovanović, lider LDP-a, uputio je dopis MUP-u i Sektoru unutrašnje kontrole od kojih traži odgovore pisanim putem po čijem nalogu je postupano kada je doneta odluka da se ukine obezbedenje njegovoj deci, saznaje Tanjug.

U dopisu koji je upućen nadležnim organima traži se obrazloženje po kojim zakonskim razlozima je postupala Jedinica za obezbeđenje. Na osnovu čega je zaključila da deci lidera LDP-a više nije potrebno obezbeđenje kada je nadležna policijska uprava bila svesna direktnih napada, pretnji i ugroženosti života i ovih lica na osnovu svih prethodnih prijava.

U dopisu u koji je Tanjug imao uvid Čedomir Jovanović zahteva od nadležnih da se dostavi izveštaj o svim preduzetim merama povodom napada na bezbednost i život njegove dece.

Advokat Jovanovića Stefan Petrović pita zašto se nekome ko je 20 godina svakodnevno izložen pretnjama smrću ukida obezbeđenje i to usmenim putem. Petrović podseća da je u prošlosti ispod automobila Jovanovića bio podmetnut eksploziv, da je nekoliko godina nakon toga u Segedinu Jovanović je napadnut od strane navijača-huligana, dok je bio u restoranu sa suprugom.

Ispred ulaza u zgradu u kojoj živi, upkros sedmodnevnom pokušaju da telefonskim putem obavesti nadležnu policijsku upravu o prisustvu navijača-huligana ispred ulaza u njegovu zgradu, dogodio se incident 2. juna 2021. godine.

I zbog svega navedenog lider LDP-a traži da zna da li organizacija njegovog ličnog obezbeđenja postoji i u čemu se sastoji. Advokat lidera LDP-a, u dopisu koji je juče upućen nadležnim organima, moli da se utvrdi listing poziva sa mobilnog telefona Jovanovića. Zahteva se i obrazloženje zašto je urađen alko test i test na narkotike, ko podstiče mržnju prema Jovanoviću i po kom osnovu direktor policije g. Rebić iznosio podatke iz istrage o događju od 2. juna 2021. godine u medijima.

„Molim vas da u skladu sa Zakonom o policiji odgovorite na ovaj dopis, kao i da naložite Jedinici za obezbedenje licnosti da dostavi pisanu odluku o ukidanju obezbeđenja deci Čedomira Jovanovića, sa obrazloženjem kao sastavnim delom“, navodi se u dopisu dostavljenom MUP-u i Sektoru unutrašnje kontrole.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar