Kad je frka, Čeda Jovanović zove Vučića na telefon

Politika 07. jun. 202113:58 > 13:5912 komentara
Podeli:
Foto:Nemanja Jovanovic; Filip Krainčanić/Nova.rs

Da predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović zove predsednika Srbije Aleksandra Vučića posle svakog incidenta u kojem učestvuje, sad već očigledno postaje praksa. Jovanović je svojevremeno priznao da je Vučića zvao nakon fizičkog obračuna s direktorom “Fizio centra” kojeg je tukao reketom za tenis, a sinoć je u emisiji “Hit tvit” rekao da je poziv predsedniku Srbije uputio i nakon lomljenja izloga na Novom Beogradu.

Jovanović je, naime, prethodnih dana gostovao u nekoliko televizijskih emisija, u kojima je pokušao da objasni kako je došlo do incidenta na Novom Beogradu, kad je u obračunu s navijačima Zvezde polomio izlog na kiosku brze hrane “Pončo”.

Istim povodom gostovao je i sinoć u emisiji “Hit tvit” na televiziji Pink.

Da bih mogao da kažem da sam ga zvao

Tad je otkrio i da je ponovo zvao predsednika Srbije.

Cedomir Jovanovic u emisiji Hit Tvit na televizij Pink
Čedomir Jovanović u emisiji Hit Tvit na televizij Pink Foto:Screenshot/Tv Pink

“Komšija koji me je vozio u vašu emisiju pitao me je da li sam pročitao Danas, koji je objavio kako mi je Vučić rekao da ja kažem ono što mislim o Rebiću (direktor policije). A ja sam posle toga pozvao predsednika Srbije, ne zato što imam obavezu to da uradim, nego Verice, ovo je… Mi smo prošli dno dna”, rekao je Jovanović.

Na pitanje zašto je pozvao predsednika Srbije, lider LDP je odgovorio:

“Da bih mogao da vam kažem ovde u emisiji da sam to uradio. Kao što bih pozvao i Ivicu Dačića da je za tim bilo potrebe. I Đilasa”, rekao je Jovanović.

Upitan da navede šta je rekao Vučiću, Jovanović je rekao:

“Samo jednu rečenicu. Da više nije dovoljno da odemo ni on, ni ja, ni bilo ko drugi i da je jedini odgovor na ovo ludilo u kojem se nalazimo svi, pokušaj da jedan drugog razumemo i shvatimo da u tome nismo lični. Ja uopšte ne znam direktora srpske policije, nikad s njim nisam razgovarao. Nisam krio svoje ponašanje, ali odakle ideja čoveku koji je pokušao da se opravda i objasni da na konferenciji za novinare na kojoj je javnosti ove zemlje saopšteno da je uhapšena najozboiljnija kriminalna grupa posle zemunskog klana, dakle, posle 20 godina, da je on izostao zato što mu je bila mokra kosa jer je bio na bazenu? Taj direktor je možda fenirao kosu kad se to dešavalo. Je l taj direktor zna u kojoj zemlji živi, je l mu palo na pamet ikad uživotu da možda ja ili bilo ko drugi može da se ponaša drugačije? Odakle ideja tom čoveku da neko meni može da peva pesme zemunskog klana, da slavi Legiju, a da ja budem u Jajincima na bazenu, jer je njemu tamo lakše da bude. Pa, mene Velja Nevolja ne može da vuče za uši”, kazao je Jovanović.

Znaš li šta će da ti urade?

Predsednik LDP je i prošlog leta u intervjuu za sarajevsku “FACE TV” rekao da je pozvao Vučića kako bi mu objasnio pozadinu sukoba na Novom Beogradu kada je pretukao direktora „Fizio centra“.

Foto: Video Nova.rs

“Isprovocirali su me, to je moja odgovornost i onda sam obavestio i Vučića da slučajno neko ne pomisli da dok ovaj ne kaže da to držimo sa strane. Rekao sam mu da pusti da sve ide svojim putem, mada nije bilo ni razloga. On nije mogao da veruje, pa je pitao zašto, rekao sam mu kad je porodica u pitanju, nemoj ništa da me pitaš. To je neprihvatljivo, rekao mi je: „znaš šta će da ti urade, likovaće“, ja sam rekao ‘šta da radim, to je moj život’”, rekao je Jovanović.

Čedomir Jovanović i Aleksandar Vučić Foto:Screenshot/Twitter/Sajam [email protected]

Da su dvojica srpskih političara u dobrim odnosima, bilo je jasno i nakon pobede SNS na prošlim izborima, kada se slavlju u sedištu stranke pridružio i Jovanović, čija je izborna lista “Koalicija za mir” tada osvojila 0,3 odsto.

Zahvaljujući ovim razgovorima ili ne, tek, Jovanović ni zbog jednog od ovih incidenata nije snosio nikakvu odgovornost. Barem za sada.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar