Foto:Screenshot Nova S

Pokret "Zvono" još uvek nije odlučio da li izlazi na predstojeće izbore ili ne, izjavio je večeras lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović, gostujući u Utisku nedelje na Nova S televiziji, gde su gosti bili i reditelj Siniša Kovačević i muzičar Marko Šelić Marčelo.

Gostujući u emisiji Utisak nedelje, Kovačević je rekao da se vlast menja na normalim izborima i da je bojkot sredstvo da se dođe do tog cilja.

„Da li su normalni izbori koji treba da mimikrizuju autokratsku vlast, kao što su izbori u Belorusiji ili Koreji. Predsednik ne silazi sa televizije i kolokvijalno, ‘pljuje’ po opoziciji, svi bilbordi će biti njegovi, na vratima dolaze ljudi u belim jankama sa logom SNS, da me pitaju za koga ću glasati, džipovi bez tablica po našim gradovima će vitlati, peglaće se listići, svi mediji će imati logo jedne stranke“, naveo je Kovačević.

Predsednik LDP Čedomir Jovanović upitao je sagovornike da li su takvi izbori presedan, i da li se to prvi put dešava u Srbiji.

„Nema normalnih izbora, osim ako ne mislimo da su to oni koji mi unapred znamo da ćemo ih dobiti. Da li imamo normalne birače, šta ćemo sa onima koji su pozivali da se glasa za Nikolića, da bi posle proglasili Vučića i Dačića za De Gola. U Srbiji se vlast ne osvaja na izborima, već otimaju oni koji su najbliži. Kada smo dobili vladu a da u Moskvi neko nije klimnuo glavom? Kako nam se biraju patrijarsi u crkvi?“, zapitao se Jovanović.

Jovanović je naveo i da je medijska scena katastrofalna, kao i politički odnosi, ali i da je kultura javnog života užasna, i zapitao se da li to možemo da podvedemo pod jednu stranku.

„Mi smo postali Srbija koja je podeljena na bezube i narkomane. Sve dok se bezubi i narkomani ne promene, nećemo moći da govorimo o normalnoj Srbiji.

Muzičar Marko Šelić izjavio je večeras da izjave da su i prethodni radili sve isto svodi na titl „vi ste jahali, a sada je na nas red da jašemo“.

Marko Šelić Marčelo Foto:Screenshot Nova S

„Optužujete opoziciju za stvari koje su nastale u njihovo vreme, ali ovoj pod ovom vlašću sve je eskaliralo pod albijem da su radili sve i prethodnik sve isto. Logikom da rijaliti mogu da cvetaju jer ih je uveli ranije neki drugi dolazimo do toga da je za ubistvo Olivera Ivanovića kriv Kain, koji je izumitelj ubistva. Slažem se hronološki da je tako, ali suštinski, ringla je sad na skali od 1 do 10 na devet“, naveo je Šelić.

Kovačević je večeras izjavio i da je ova vlast napravila piramidalnu strukturu gde je nepogresivi vođa na vrhu a ispod njega veziri koji su kupili diplome i prepisali doktorate. pa da onda  idu vlasnici pečenjara i vulkanizerskih radnji, pa do neke sitne boranije, koja je ugrađena u tendere u Rumi ili Valjevu.

„Pravim izborima se menja ova vlast, jer oni su praznik demokratije. Svaka demokratska, a pre toga slobodna država i građani kao slobodini ljudi, čekaju izbore kao praznik demokratije. U nekim evropskim državama je zakonska obaveza, kao što su Grčka ili Belgija, i onda se tamo podele sredstava i takmiče se ko će svojim programima privući više ljudi, to su izbori o kojima ovde može da se mašta“, izjavio je Kovačević te napomenuo da ako držite do sebe, ne možete da učestvujete u nečemu što je unapred izgubljeno.

Siniša Kovačević Foto:Screenshot Nova S

Jovanović je, na pitanje da li su afere Krušik ili Jovanjica istine, rekao da je sve to mogao da pomene i Lutovac, gostujući na RTS, ali da on to nije pomenuo nijednom.

„Ja vam govorim o prilici da jedan od lidera opozicije ima priliku da kaže nešto, a ne da mi na ulici treba da rešavamo svoje odnose. Bio je u prilici da kaže, a nije. Na izborima se kandiduju politike a opozicija nema podršku zbog politike koju nema. Laž je naša stvarnost oduvek bila, ne dopada mi se i ne mirim se sa tim ali ključni problem je što smo erozija kvaliteta na svakom nivou, u sportu u svakom segmentu mi smo otišli daleko u crveno i onda pred kampanju pošto nemamo politiku, koja nije ‘skloni se Vučiću, ružan si'“, rekao je Jovanović i dodao da je opozicija nezrela.

Jovanović je izjavio i da Liberalno demokratska partija, koja je deo građanskog pokreta „Zvono“, još uvek ne zna da li će izaći na predstojeće izbore. To će, kaže, odlučiti, 4. marta, kada izbori budu raspisani.

„Ako ne verujem da u tome ima smisla, u tome neći da učestvujem. Ali ne zato što mi se ne dopada medijska scena, već ako nema ko to da čuje, ne da shvati, već samo da čuje“, rekao je Jovanović.