Nikola Jovanović i Mirko Radovanac Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs/Nova

Direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović i saobraćajni inženjer i predsednik Jugo-biciklističkog udruženja Mirko Radovanac saglasni su da treba revidirati plan o pešačkom mostu do Ade, ističući da je rešenje pokretni most lake kontrukcije na ulazu u Zimovnik, ali i žičara posle do Košutnjaka.

„Postoji veliki otpor građana iz savskih blokova u vezi sa izgradnjom pešačko biciklističkog mosta do Ade, jer je predviđena izgradnja velike garaže u Bloku 70. Potpuno je besmisleno da se pravi garaža na obali reke, da bi pešaci i biciklisti išli na Adu. Oni treba da idu direktno iz svojih domova, dok one udaljenije treba podstaći da idu javnim prevozom“, stoji u saopštenju koje potpisuju Jovanović i Radovanac.

Pročitajte još

„Bolje rešenje bi bilo da se napravi pokretni most lake konstrukcije na ulazu u Zimovnik, ali i žičara posle do Košutnjaka. Preko ovog mosta bi biciklisti išli do mosta na Adi, a odatle ili stazom ili liftom na Adu. Ovo rešenje bi manje koštalo građane Beograda, bilo bi korisnije, a i u skladu je za željama stanara savskih blokova.“, navedeno je u zajedničkoj izjavi Jovanovića i Radovanca.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar