Jadranka Joksimović, bivša ministarka za evropske integracije i funkcionerka SNS, izvređala na Fejsbuku svoju naslednicu u Vladi Srbije Tanju Miščević. Ona je Miščević nazvala “antitalentovanom i klimoglavom službenicom”, koja daje “sramotno neznalačku i drsku izjavu”, dodajući da su i oni koji su je stvorili (Demokratska stranka) znali za njene skromne domete i sposobnosti. Joksimović je Miščević dovela u vezu i sa koruptivnim radnjama u Regionalnom savetu za saradnju.

Okidač za ove navode Jadranke Joksimović bila je, kako je istakla, izjava Miščević da su Albanija i Severna Makedonija prve u potpunosti otpočele pristupne pregovore po novoj metodologiji, te da Srbija može iz njihovog iskustva da nauči o primeni nove metodologije. Bivša ministarka je navela da je ova sramotno neznalačka i drska izjava tužni odjek anahronog lika i dela Miščević.

“(Ona) je u trenutku kada se nova unapređena metodologija pristupnog procesa najavljivala od strane EU, bukvalno pobegla, sa istina i tada nepotrebne funkcije šefa pregovaračkog tima, u problematični RCC tj. Regionalni Savet za saradnju, u kojem su se u međuvremenu pod palicom direktorke Maljinde Bregu i njene zamenice Miščević otvorile ozbiljne sumnje na moguće koruptivne radnje. Koje će tek dobiti rasplet”, napisala je Joksimović na Fejsbuku.

Jadranka Joksimović Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/

Ona je dodala da je Miščević 2022. opet prebegla iz RCC na poziciju ministra u Vladi Srbije, koju joj “nikada ni oni koji su je stvorili, tačnije Demokratska stranka, nisu dali, znajući njene skromne domete i sposobnosti, o kojima posebno gospodin Šutanovac može da posvedoči.

“Jer domet njen i svih njenih saradnika koje je sada vratila u sistem, prirodno ih je i doveo do toga da su otpali tokom mog mandata svojom učaurenošću, lenošću i prilično površnim znanjem, koje je ostalo zaglavljeno u period do pre zvaničnog otpočinjanja pregovora 2014. godine. Ovako sramnu, neznalačku i uvredljivu za Srbiju izjavu daje ministarka Miščević jer ništa o novoj metodllogiji niti zna niti hoće da zna”, navela je Joksimović.

Tanja Miščević Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Ona je dodala da je Srbija jedina koja je imala i konkretne rezultate i prilagođenu strukturu novoj metodologiji. I svi su dolazili u Beograd i tražili savete, pomoć i podršku u prenosu znanja o novoj metodologiji, navela je bivša ministarka.

“A evo kako antitalentovana, ali klimoglava službenica i njen tehnokratski tim, čijim izborom se usput budi rečeno, potpuno urušio zahtev nove metodologije o snažnijem političkom vođenju procesa, bukvalno posprdno izražava na konferenciji sa civilnim društvom o dometima Srbije koji su nam svi priznavali. Jer, ona kaže da mi treba da učimo od Albanije i Severne Makedonije o primeni nove metologije??? Dakle, znam ja da je teško međunarodnoj službenici da razume šta znači biti ministar i koju zemlju trenutno predstavlja, ali neka je poduči premijerka ili predsednik, pošto su je već izabrali”, napisala je Joksimović.

BONUS VIDEO Srbija i EU u različitim pravcima: Zašto predsednik ne bira reči kada govori o međunarodnoj zajednici?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare