Vuk Jeremić Foto:Ivan Dinić/Nova S

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da „postoji realna i najveća šansa“ da opozicija pobedi i osvoji većinu u Beogradu i da ključ pobede leži u koordinisanom nastupu opozicije, što "ne znači nužno nastupanje u jednoj koloni".

„Optimista sam i mislim da je to moguće. Izuzetno je važno da u opoziciji nema razmirica, svađa, ljutnje, sujeta i da jedni drugima ne radimo o glavi, a biće veoma važno i ko će biti kandidat opozicije za gradonačelnika Beograda“, rekao je Jeremić u razgovoru sa građanima preko društvene mreže Instagram.

Jeremić je naveo da na mogući uspeh ukazuju i „lažni izbori“ održani 21. juna prošle godine, na kojima je u Beogradu glasalo manje od 40 odsto birača, što znači da „većina Beograđana nije zadovoljna vlašću“ SNS.

Predsednik Narodne stranke je ocenio da će se beogradski izbori održati „zajedno sa nekim drugim izborima“ početkom sledeće godine.

„Verujem da će kandidat SNS biti neko koji nije iz te stranke, poput Aleksandra Šapića, jer SNS nema kandidata. Njihov kandidat u Beogradu je Goran Vesić, ali on ne može da pobedi i Aleksandar Vučić je toga svestan. Jednom su već probali sa lažnim kanidatom Zoranom Radojičićem, pa je pravi gradonačelnik bio Vesić, i ne verujem da će to ponovo uraditi“, kazao je Jeremić, prenela je Narodna stranka.

Jeremić je naveo da je prvi sastanak evropskih posrednika sa Narodnom strankom u pregovorima o izbornim uslovima zakazan za 5. maj.

„Nastupićemo sa našim partnerima iz Udružene opozicije Srbije koji su bojkotovali izbore. Narodna stranka je vrlo rigorozna i za nas partneri mogu biti samo stranke koje su bojkotovale prethodne izbore. Niko ko je izašao na njih i time dao legitimitet režimu za parlament kakav imamo ne može biti partner Narodne stranke“, poručio je Jeremić.

Predsednik Odbora Narodne stranke za sport, proslavljeni vaterpolista Danilo Ikodinović, rekao je da je njegov cilj vraćanje sporta u škole, kako deca ne bi morala da plaćaju članarinu od 5.000 dinara za treninge u klubovima.

Potpredsednik odbora Narodne stranke za sport, bivši fudbalski reprezentativac Ognjen Koroman, rekao je da je u srpskim fudbalskim ligama namešteno i više od 80 odsto utakmica i da „u fudbalu vladaju bezakonje i anarghija“.

„Neophodan je brutalan obračun sa korupcijom i kriminalom u fudbalu, promena čitavog nakaradnog sistema i odgovornost ljudi koji su napravili kriminalni klan u fudbalu i koji nameštaju utakmice“, rekao je Koroman.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare