Jelena Trivan Foto: Nova.rs

Stručna komisija Filološkog fakulteta ispitivaće da li je doktorat Jelene Trivan, savetnice premijerke Ane Brnabić i direktorke Telekoma Srpska, plagijat. Međutim, umesto da tim povodom odgovori na pitanja portala Nova.rs, Trivan u mejlu optužuje medije Junajted grupe za orkestriranu kampanju protiv nje i tvrdi da je na sudu dokazala da je nevino optužena.

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) objavio je da će Stručna komisija Filološkog fakulteta u Beogradu ispitivati da li je Jelena Trivan plagirala svoj doktorat. Kako se navodi u tekstu, u toku je formiranje Komisije, a postupak je pokrenut na osnovu zahteva za utvrđivanje neakademskog ponašanja koji je potpisala grupa univerzitetskih profesora.

Nova.rs pokušala je danas da stupi u kontakt sa Trivan, ali nam je putem SMS odgovorila da ne može da se javi i zamolila da se čujemo kasnije. Mi smo joj uputili pitanje putem poruke, a odgovor nismo dobili.

Međutim, preko mejla jedne PR agencije poslata nam je izjava Jelene Trivan. Ona je navela da mediji u vlasništvu Junajted grupe vode orkestriranu kampanju protiv nje, kao i da zna da im je „posebno draga meta jer sam direktor Telekoma Srpske, a budući da oni Telekom grupu ne vide kao poslovnog konkurenta, već neprijatelja sa kojim vode rat, ne birajući sredstva“.

Veći deo odgovora uglavnom se svodi na temu oko Telekoma, a izjava o samom doktoratu svela se na dve rečenice“.

„Pre par godina kada je pokrenuta ova tema ja sam na sudu dokazala da sam nevino optužena… Kako ne obavljam akademsku funkciju, slobodno mi možete osporavati i osnovnu školu, a mogu se lično odreći svih zvanja jer moji rezultati i obrazovanje govore za sebe“, navela je Trivan.

Trivan je direktorka Telekoma Srpske, ćerke firme Telekoma Srbije, koji je u većinskom vlasništvu države, odnosno svih građana. Nova.rs je otkrila da Trivan tu funkciju nije prijavila Agenciji za sprečavanje korupcije, u vreme dok je bila direktorka Službenog glasnika.

BONUS VIDEO  Od funkcije do funkcije: Jelena Trivan savetuje Anu Brnabić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare