Foto: Nova.rs, Medija centar, N1

Srpska napredna stranka predala je danas listu za parlamentarne izbore pod nazivom “Zajedno možemo sve”, a na njoj ima nekoliko iznenađenja. Pre svega su to imena gradonačelnika Beograda Zorana Radojićića i njegovog zamenika Gorana Vesića koji su na 30. odnosno 17. mestu liste. Interesantno je i da na njoj nema udovice Olivera Ivanovića Milene Popović, ali i da se na spisku poslanika naprednjaka po prvi put pojavljuje Nataša Jovanović, dojučerašnja udarna pesnica Srpske radikalne stranke.

Neki su sa liste nestali, drugi su napredovali, a ima i onih koji su poslaničko mesto uspeli da “zarade” svojim prethodnim zalaganjem.

Svakako je zanimljivo da se na listi nalaze dva imena iz vrha gradske vlasti, za koja nije bilo mesta na beogradskoj listi koju predvodi Aleksandar Šapić. To su gradonačelnik Zoran Radojičić i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Goran Vesic i Zoran Radojicic
Goran Vesić i Zoran Radojičić Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Odmah iza Gorana Vesića na 18. mestu nalazi se mlada nada SNS Nevena Đurić, koja se istakla gostovanjima u emisiji “Reč na reč” na RTS, a koju je predsednik stranke Aleksandar Vučić javno pohvalio zbog energije i rečitosti.

Poslanica SNS Nevena Đurić u emisiji
Nevena Đurić, poslanica SNS / Foto: printscreen RTS

Na listi je napredovala i poslanica Biljana Pantić Pilja koja se progurala u sam vrh i nalazi se na 27. mestu. Pokazala se na sednicama Skupštine na kojima se obračunavala sa novinarima i nazivala ih domaćim izdajnicima i stranim plaćenicima.

Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Konstantanta što se tiče poslaničkog mesta, jeste i prezime Krkobabić. Milan Krkobabić i njegov sin Stefan nalaze se na 35. i 75. mestu liste.

Tu je i doktorka Nada Macura na 33. mestu, ali i ceo “udarni tim” iz prošlog saziva parlamenta, pa su na spisku i Nebojša Bakarec, Marko Atlagić, Janko Lagura, Luka Kebara, Lav Grigorije Pajkić…

Novina na listi naprednjaka za parlament je i Staša Stojanović, koja se istakla tako što je svojevremeno prekinula konferenciju omladine Narodne stranke u Novom Sadu, a naknadno se pohvalila pozivom predsednika Vučića, koji joj čestitao na hrabrosti.

Staša Stojanović, sns
Foto: Printscreen/Facebook/Narodna stranka

BONUS VIDEO: Marko Atlagić o vladiki Grigoriju na sednici Skupštine Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (7)