Foto:N1

Omladina Narodne stranke organizovala je performans i konferenciju u centru Novog Sada, gde su razvili transparent kojim se ukazuje na koruptivnu vezu gradonačelnika Miloša Vučevića i lokalnog biznismena Marka Bosanca zvanog Boske. Konferenciju je, međutim, prekinula aktivistkinja Srpske napredne stranke, a umešali su se i građani.

Na transparentu je bio poznati motiv iz stripa „Alan Ford“, u kome Sir Oliver zove iz telefonske govornice, kako bi rešio neki posao – „Halo Boske, kako brat? Ima jedna javna nabavka… Cena? Prava sitnica, 4.000.000“.

Bosančeva firma Montop HRS je, kako su aktivisti naveli, kao u stripu Alan Ford, od JGSP „Novi Sad“ dobila četiri miliona dinara za usluge „brojanja putnika na stajalištima“.

„Poslovi koje je Bosanac napravio sa gradom su u ukupnoj vrednosti od 738 miliona dinara. Mi smo danas ovde izdvojili sumu od četiri miliona dinara, što je jedna kap u moru u odnosu na celokupnu sumu. Kod ove sume je zanimljiv razlog zbog kog je uplaćen“, rekao je predsednik omladine u Novom Sadu Aleksandar Maksimović.

Govoreći o poslu prebrojavanja putnika na autobuskim stajalištima, Maksimović je rekao da je to „stvarno sramno i skandalozno“, te da bi bilo „poštenije da je gradonačelnik poklonio novac svom prijatelju“.

Konferenciju Narodne stranke obeležilo je pojavljivanje članice Srpske napredne stranke Staše Stojanović, koja je bila i poslanički kandidat te stranke na republičkim izborima. Ona je ometala konferenciju za novinare i upadala u reč Maksimoviću, a u jednom momentu obratila se novinarima.

Novosadski odbor SNS-a juče je odbacio optužbe predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Borislava Novakovića, da je gradonačelnik Miloš Vučević u koruptivnoj vezi sa „lokalnim kriminalcem“ Markom Bosancem i naveo da „nije gradonačelnik taj koji dodeljuje poslove u gradu“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram