Miroslav Lajčak Foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak sastao se na margini bezbednosnog foruma u Pragu sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Balkan Aleksandrom Kasanofim, sa kojim je imao, kako je rekao, "vrlo koristan" razgovor.

„Vrlo koristan i dubinski razgovor sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Kasanofim o dijalogu, njegovim tekućim izazovima i širem regionu“, napisao je noćas Lajčak na mreži Iks.

On se zahvalio na kontinuiranoj izvrsnoj saradnji EU i SAD oko Zapadnog Balkana i rekao da se raduje daljem zajedničkom radu.

Lajčak je napisao i da je na margini skupa imao „konstruktivan i zanimljiv razgovor“ sa francuskim ministrom za Evropu Žan-Noel Baroom (Jean-Noel Barrot) i francuskom poslanikom Frederikom Petijem. Napisao je na mreži Iks da je tokom razgovora istakao koliko ceni izraženu podršku Francuske za dijalog Beograda i Prištine.

Lajčak je razgovarao sa više regionalnih i svetskih zvaničnika na marginama Regionalnog foruma o bezbednosti (GLOBSEC), gde se takođe sastao i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji prisustvuje forumu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar