Izbori Veliki Trnovac Foto: Slobodna reč

Za predsednika Biračkog odbora u Velikom Trnovcu ponovo je izabran Milovan Aleksić iz Srpske napredne stranke, dok će predstavnici Socijalističke partije Srbije biti funkcioneri te stranke iz Beograda Đorđe Čabarkapa i Marjan Jovanović.

Republički izbori na biračkom mestu broj šest u Velikom Trnovcu biće peti put održani 30. juna.

Na poslednjem glasanju 27. maja SPS je „odbranio“ 32. poslanički mandat, jer je Koalicija Albanaca doline dobila 598 glasova, što je za 12 glasova manje od potrebnog broja da predvodnik koalicije Albanaca doline Šaip Kamberi uđe u Narodnu skupštinu.

Od predstavnika albanske koalicije u odboru će biti i najbliži Kamberijev saradnik Rahim Salihi, koga je za birački odbor predložila lista „Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani“, pišu Bujanovačke.

Opoziciona lista „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije“ u birački odbor ponovo je postavila Albance, kao i SDA Sandžaka.

Svoje predstavnike u biračkom odboru će imati i opoziciona lista „Moramo“, oni su saopštili da će na ponovljenim izborima na biračkom mestu broj 6 u Velikom Trnovcu imati svoje kontrolore i time dati doprinos odbrani regularnosti izbornog procesa.

Srpska radikalna stranka, Dveri, koalicija NADA, Zavetnici i Romska partija imaće, kao i do sada, svoje ljude u odboru.

Parlamentarni izbori na biračkom mestu broj šest održavaju se peti put od 3. aprila, jer su prethodna tri glasanja poništavana po prigovorima Koalicije Albanaca doline i SPS, a poslednje (23. jun) nije održano zbog neslaganja članova biračkog odbora, a potom je stigla i dojava o bombi.

Bonus video: Veliki Trnovac – čudo neviđeno

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar