Dobrica Veselinović, Đorđe Miketić, Djordje Miketić, Nebojša Zelenović, Radomir Lazović
Foto: Koalicija Moramo

Pokret Ne davimo Beograd i izborna lista koalicije Moramo će na ponovljenim izborima na biračkom mestu broj 6, u Velikom Trnovcu imati svoje kontrolore i time dati doprinos odbrani regularnosti izbornog procesa, saopštio je NDBG.

„Pokret Ne davimo Beograd još jednom poziva Republičku izbornu komisiju i Republičko javno tužilaštvo da rade svoj posao. RIK se mora postarati da se aktuelni izborni proces konačno privede kraju u skladu sa zakonom. Istovremeno, pozivamo tužilaštvo da reaguje i pokrene postupak protiv odgovornih lica koja su zloupotrebila pravo glasanja i sprečili održavanje glasanja tokom prethodnih ponavljanja izbora na ovom biračkom mestu, ali i svih onih koji bi se usudili da u narednm procesima na sličan način zloupotrebljavaju biračko pravo građana i građanki“, saopštio je NDBG.

Kako navode, neprihvatljiva je situacija da se glasanje na ovom biračkom mestu ponavlja već četvrti put.

„Nalazimo se u suludoj situaciji da gotovo tri meseca od održanih izbora 3. aprila, izborni proces još uvek nije završen, da nemamo zvanične rezultate izbora i da samim tim ni novi saziv Narodne Skupštine nije konstiutisan. Za institucionalni vakuum u kojem se nalazimo odgovornost snosi isključivo autoritarno-kriminalni režim Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića koji je u toj meri degradirao institucije i administraciju da su nesposobne da tri meseca sprovedu izbore na jednom jedinom biračkom mestu od 1089 birača“, piše u saopštenju.

Kako dodaju, upozoravaju režim da se ne igra sa „dodatnim veštačkim produžavanjem izbornog procesa kako bi sebi kupili još malo vremena u kompleksnom geopolitičkom momentu u kojem se svet nalazi, ali i kako bi održali svoj autoritarni režim nekonstituisanjem novog saziva parlamenta koji neće biti protočni bojler Andrićevog venca“.

BONUS VIDEO Da li je izbor Šapića za gradonačelnika nelegalan

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare