Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Potpredsednik Izvršnog odbora Narodne stranke Slobodan Ilić izjavio je za Nova.rs da je jedinstvo opozicije narušeno aktivnostima predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, koji, kako navodi, "predstavlja da postoji proevropski blok opozicionih stranaka koje to zapravo nisu".

Pročitajte još...

„U takozvanom proevropskom bloku su i organizacije koje su izdale ideju bojkota zarad ličnih interesa i koje bi u budućnosti pod drugim okolnostima ponovo izdale i učinile istu stvar. U pomenutom bloku partija je i takozvana stranka Janka Veselinovića i njenih nekoliko članova u Srbiji, kome nije smetalo što je Đilas, kao predsednik Košarkaškog saveza Srbije, dodelio zahvalnicu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću“, rekao je Ilić.

Potpredsednik Izvršnog odbora NS se osvrnuo na izjavu koju je za naš portal dao predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović, koji je istakao da „neće ćutati na prostakluk Vuka Jeremić za razliku od Dragana Đilasa“, ističući da je Veselinović „čovek koji je navikao da se klanja lažnim idolima“.

„Još u Savezu komunista Jugoslavije, on je navikao da se klanja lažnim idolima i da lagodno živi zahvaljujući partijskom angažmanu“, rekao je on.

Podsetimo, ranije danas je redsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović rekao za Nova.rs da mu nije jasno zbog čega mu je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić uputio teške reči, te da on neće ćutati na njegov, kako je naveo, prostakluk i agresiju.

“Vuk Jeremić u poslednje vreme pokazuje agresiju i prostakluk. Čovek koji je bio na čelu Skupštine UN to sebi ne bi smeo da dozvoli. Ne znam o kakvim problemima je reč i zašto je agresivan. Poručujem mu da me ne stavlja u nikakve gulaše. U njegovoj stranci ima par sjajnih ljudi i boraca, zbog kojih neću ništa da kažem o Narodnoj stranci kao celini. Tu mislim na Boru, Zdravka, Sandu, Sinišu, Vladu… Ipak, Jeremiću neću ostati dužan”, kazao je Veselinović.

Povod za Veselinovićevu reakciju bilo je gostovanje predsednika Narodne stranke Vuka Jeremić na televiziji N1, gde je istakao da predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas ne bi trebalo da insistira na “gulašu od pregovarača”.

“Ako Đilas nastavi da insistira na ‘gulašu od pregovarača’ i da na pregovorima budu i Janko Veselinović, Levica Srbije, Nebojša Zelenović i njegov partner Aleksandar Olenik, da ne govorim o onima koji su izdali ideju bojkota, onda ćemo prepoloviti naše šanse u tom procesu”, naveo je Jeremić, da bi potom nastavio u oštrijem tonu.

“Ako pak nastupimo u čoporu šiljokurana iz svih mogućih stranaka, koji se tamo ukrste sa Đukom, Piljom, i sličnima, onda će to biti galimatijas iz kojeg ne može ništa pametno da izađe”, poručio je Jeremić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare