Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da opozicija ne može „muljanjem“ da stekne poverenje građana, nego doslednošću i držanjem date reči. 

„Narodnu stranku od drugih partija razlikuje to što ćemo uvek održati datu reč i poverenje ćemo graditi sa narodom Srbije na svojim delima, pa i po cenu i da ne budemo politički uspešni ako uspeh u srpskoj politici znači ’muljanje’“, rekao je Aleksić.

Aleksić je dodao da mu je žao što pojedine opozicione stranke ne shvataju da opozicija „režim Aleksandra Vučića“ može pobediti samo ako je drugačija od vlasti i ako pokaže novu političku kulturu, a to je „spremnost za držanje reči date građanima, bez obzira koliku cenu za to platili“.

Aleksić je naveo da je predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavom da DS nije učestvovao na lokalnim izborima u Zaječaru „još jednom pokazao“ da i u opoziciji i dalje ima onih koji misle da je moguće varati građane Srbije.

„Možda Lutovac nije upoznat da je prva na izbornoj listi ’Možemo bolje’, koja je učestvovala na izborima u Zaječaru i osvojila sedam odsto glasova, bila potpredsednica zaječarskog odbora DS-a i članica Glavnog odbora te stranke Dragana Rašić, a da je treći na listi bio predsednik zaječarskog odbora DS-a Miloš Stojadinović, koji je i član Izvršnog odbora te partije“, rekao je Aleksić.

Aleksić je dodao da su više od polovine od ukupno 34 kandidata na listi „Možemo bolje – Dragana Rašić“ činili članovi DS-a.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Iako su članovi DS nudili članovima Gradskog odbora Narodne stranke Zaječar da izađu na izbore, oni su poštovali odluku Predsedništva Narodne stranke i shvatili značaj višeg interesa – ostaćemo dosledni kako bi građani mogli da imaju poverenje u nas i bojkotovaćemo izbore, lokalne ili republičke, dok ne budu ostvareni bolji izborni uslovi“, rekao je Aleksić.

„Narodna stranka je zbog bojkota lažnih izbora u junu 2020. godine raspustila četirti svoja odbora zbog njihove odluke da ipak izađu na izbore. Da bi građani Srbije verovali opoziciji, moramo da pokažemo da smo u stanju da uradimo ono što kažemo“, zaključio je Aleksić.

Na pitanje da li je njihov poverenik za Kosjerić bio član biračkog odbora tokom izbora u tom gradu, Aleksić je rekao da on nema tu informaciju:

„To ćemo proveriti, ali je sigurno da je Narodna stranka bojkotovala lažne izbore i da ni jedan član nije bio deo nijedne izborne liste“, naveo je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar