Aleksandar Vučić u kasarni u Nišu 2016. godine Foto: Vlada Srbije

Za četiri dana, koliko je proveo u Podrinju, predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je uživo u televizijskom programu 14 sati i 47 minuta, objavio je Istinomer na društvenoj mreži X.

Istinomer je na svom profilu naveo šta se sve dešavalo u Podrinju od 4. do 8. septembra, gde je predsednik Srbije na kraju posete satima odgovarao na pitanja građana.

Predsednik je pravio palačinke, bio košarkaški trener, nosio uštipke u školu, vozio se sa Dodikom, prisustvovao vojnoj vežbi, obišao bolnicu, crkvu, destileriju i mlekaru.

Po oceni Istinomera, reč je o pseudodogađajima, odnosno organizovanim događajima koji se preduzimaju iz propagandnih razloga u cilju obezbeđivanja publiciteta u medijima, a iza niza predsednikovih aktivnosti, zapravo stoji tehnika propagande akcijom.

„Reč je o organizovanim, kontrolisanim ili bar podsticanim spontanim aktivnostima koje nisu preduzete prvenstveno iz propagandnih razloga, ali koje imaju za cilj da pošalju propagandnu poruku, na primer o posvećenosti i brizi predsednika o vodama i deci u Podrinju“, stoji u objavi.

Mnogi od tih postupaka, u slučaju predsednika Srbije, doprinose i učvršćivanju imidža „čoveka iz naroda“, naveli su iz Istinomera.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare