Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Aleksandar Šapić, predsednik Srpskog patriotskog saveza (SPAS) rekao je nakon jutrošnjih konsultacija sa mandatarkom Anom Brnabić da su imali "dobar razgovor" , ali da ne može da otkrije da li će biti deo nove vlade Srbije.

Šapić je na pitanje o tome kako je protekao sastanak kratko rekao da je to bio „dobar razgovor“ i da je zadovoljan, baš kao i onaj sa predsednikom Vučićem u prvom krugu konsultacija nakon junskih izbora. Upitan da li će biti deo nove Vlade, on je rekao da to ne može da kaže.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Bilo bi nefer, jer večeras imate Predsedništvo SNS, stranke koja ima apsolutnu većinu, i može sama da formira Vladu. Razgovori koje sam imao sa premijerkom su u skladu sa razgovorima koje sam imao sa predsednikom ranije. Možda smo danas samo detaljnije razgovarali. Oni će danas doneti svoju odluku i saopštiti je javnosti“, rekao je Šapić.

Upitan kojim bi resorom bio zadovoljan u novoj vladi, Šapić nije odgovorio. Šapić je izjavio i da je odmah nakon izbora rekao da je spreman da bude deo vladajuće većine ako se sa SNS dogovore o ključnim nacionalnalnim temama.

Podsećamo, mandatarka Brnabić imala je jutros konsultacije sa Ivicom Dačićem i Draganom Markovićem Palmom, liderima SPS i JS. Nakon sastanka nije bilo izjava aktera.  Danas posle podne biće održana sednica predsedništva SNS, na kojoj bi Ana Brnabić svojim stranačkim kolegama trebalo da saopšti imena ministara u novoj Vladi Srbije.

Očekuje se da će nakon toga sastav vlade biti poznat i javnosti.

 

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare