Foto: Arhiva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" fotografiju sa liderom SPS-a Ivicom Dačićem, a sudeći po sadržaju Vučićeve prateće poruke i trenutku u kojem je objavljena, ta slika bi mogla biti signal da je postignut dogovor o ulasku socijalista u vladu.

U danu kada je mandatarka Ana Brnabić razgovarala sa liderom SPS Ivicom Dačićem o vladi, Vučić je na svom Instagram nalogu objavio fotografiju sa Dačićem i naveo da će „samo ujedinjena Srbija“ biti snažnija.

„Pred Srbijom su teški izazovi. Svaka politička stranka, ali i svaki čovek u našoj zemlji ima obavezu da pomogne svojoj zemlji. Prijateljstva su u politici retka, ali su zajedništvo i jedinstveno delovanje ključni za dobrobit Srbije. Samo ujedinjena Srbija biće snažnija“, napisao je Vučić.

Nije poznato da li se on danas sastao sa liderom SPS ili je objavljena fotografija Vučića i Dačića napravljena ranije.

Podsećamo, jutros u osam sati je Brnabić održala konsultacije sa Dačićem i Draganom Markovićem Palmom, predsednikom JS. Nakon tih razgovora, Dačić nije želeo da daje izjave.

Odmah nakon sastanka sa njima, mandatarka je razgovarala i sa liderom SPAS-a Aleksandrom Šapićem, koji je novinarima rekao da je zadovoljan sastankom sa Brnabić, ali da ne može da otkrije da li njegova stranka ulazi u novu vladu.